Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ο Άρειος Πάγος εκδίδει τον Τουργκούτ Καγιά
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Άρειος Πάγος εκδίδει τον Τουργκούτ Καγιά

Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την έκδοση του 45χρονου Τούρκου, Τουργκούτ Καγιά, στην πατρίδα του. Πρόκειται για ιστορικό και δημοσιογράφο, ο οποίος είχε συλληφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο μετά από «ερυθρά αγγελία» της Ιντερπόλ. Είναι μία εξέλιξη η οποία έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί αντιδράσεις, καθώς η Τουρκία τον ζητεί για να εκτίσει ένα υπόλοιπο ποινής, μετά από […]

Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την έκδοση του 45χρονου Τούρκου, Τουργκούτ Καγιά, στην πατρίδα του.

Πρόκειται για ιστορικό και δημοσιογράφο, ο οποίος είχε συλληφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο μετά από «ερυθρά αγγελία» της Ιντερπόλ.

Είναι μία εξέλιξη η οποία έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί αντιδράσεις, καθώς η Τουρκία τον ζητεί για να εκτίσει ένα υπόλοιπο ποινής, μετά από καταδίκη του από τουρκικό δικαστήριο για συμμετοχή σε «παράνομη οργάνωση».

Διαβάστε ακόμα: Μουχαρέμ Ιντζέ: Έθεσε θέμα ανταλλαγής

Ο 45χρονος έχει ξεκινήσει απεργία πείνας, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, διαμαρτυρόμενος για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Υποστηρίζει ότι δεν θα έχει δίκαιη ποινική μεταχείριση στην πατρίδα του λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων με ορατό τον κίνδυνο να υποστεί βασανιστήρια.

Η είδηση μεταδίδεται και από τουρκικά μέσα, τα οποία κάνουν λόγο για μία απόφαση – έκπληξη, όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1.

Ο Τουργκούτ Καγιά είναι γνωστός για τη φιλοκουρδική-αριστερή του δράση στη γείτονα από νεανική ηλικία.

Σύμφωνα με τη συνήγορό του, ο Άρειος Πάγος είπε ναι στο αίτημα έκδοσης που υπέβαλαν οι τουρκικές αρχές και πλέον η απόφαση για παράδοση στην τουρκική δικαιοσύνη, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου, βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις