Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μουχαρέμ Ιντζέ: Έθεσε θέμα ανταλλαγής
ΕΛΛΑΔΑ

Μουχαρέμ Ιντζέ: Έθεσε θέμα ανταλλαγής

Με μια προκλητική δήλωση ο Μουχαρέμ Ιντζέ αναφέρθηκε στους 2 Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη. Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Τουρκίας έθεσε ευθέως θέμα ανταλλαγής των Μητρετώδη και Κούκλατζη με τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς! Μιλώντας στην Κομοτηνή όπου περιοδεύει ο υποψήφιος Πρόεδρος των κεμαλιστών, Μουχαρέμ Ιντζέ, αν και αναφέρθηκε στην ανάγκη οι δυο […]

Με μια προκλητική δήλωση ο Μουχαρέμ Ιντζέ αναφέρθηκε στους 2 Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Τουρκίας έθεσε ευθέως θέμα ανταλλαγής των Μητρετώδη και Κούκλατζη με τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς!

Μιλώντας στην Κομοτηνή όπου περιοδεύει ο υποψήφιος Πρόεδρος των κεμαλιστών, Μουχαρέμ Ιντζέ, αν και αναφέρθηκε στην ανάγκη οι δυο χώρες να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, στήριξε ουσιαστικά την εθνικιστική πολιτική του Ερντογάν.

Ερωτηθείς από Έλληνες δημοσιογράφους για την τύχη των 2 Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται ακόμα στην Αδριανούπολη, χωρίς να τους έχουν καν απαγγελθεί κατηγορίες απάντησε πως: «Στην Τουρκία έχουμε Δικαιοσύνη..»

Διαβάστε ακόμα:

Νέα τουρκική πρόκληση από την Θράκη

Λίγο μετά όμως, ο Μουχαρέμ Ιντζέ έθεσε ευθέως θέμα ανταλλαγής των Eλλήνων αξιωματικών με τους Tούρκους πραξικοπηματίες που βρίσκονται στην Ελλάδα και έχουν ζητήσει άσυλο.

«Παλεύω για να γίνει η Τουρκία ένα κράτος δικαίου και θα παρακολουθήσω το θέμα με τους δύο στρατιωτικούς, αλλά δεν είμαι σε θέση, από την θέση που βρίσκομαι, να παρεμβαίνω στη δικαιοσύνη. Δεν πιστεύω ότι είναι (φυλακισμένοι) λόγω παρέμβασης Ερντογάν.

Κάποιους στρατιωτικούς που ζητάει η Τουρκία από την Ελλάδα να τους δώσει δεν τους δίνει, κάποιους στρατιωτικούς που ζητάει η Ελλάδα δεν τους δίνει η Τουρκία. Είναι θέμα των διμερών σχέσεων», είπε χαρακτηριστικά.

Ο αντίπαλος του Ερντογάν, μίλησε μπροστά στο κτήριο της αυτοαποκαλούμενης τουρκικής νεολαίας της περιοχής όπου ο κόσμος ήταν πολύς και μόλις εμφανίσθηκε τον καταχειροκρότησε.

Δείτε τον Μουχαρέμ Ιντζέ ενώ απευθύνεται στα μέλη του μουσουλμανικής μειονότητας στην Κομοτηνή:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις