Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Απίστευτο: Υπήρχαν καταγγελίες και για τον ταχυδρόμο
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτο: Υπήρχαν καταγγελίες και για τον ταχυδρόμο

Προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε ο 26χρονος που δολοφόνησε τον πατέρα του, συνταξιούχο ταχυδρόμο στη Ζάκυνθο. Ο πατροκτόνος υποστηρίζει ότι αυτό που όπλισε το χέρι του είναι η κακοποίηση που υπέστη ο ίδιος αλλά και τα δύο μικρότερα αδέρφια του από το θύμα. Με μια ανακοίνωση, «Το χαμόγελο του παιδιού» αποκαλύπτει την […]

Προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε ο 26χρονος που δολοφόνησε τον πατέρα του, συνταξιούχο ταχυδρόμο στη Ζάκυνθο.

Ο πατροκτόνος υποστηρίζει ότι αυτό που όπλισε το χέρι του είναι η κακοποίηση που υπέστη ο ίδιος αλλά και τα δύο μικρότερα αδέρφια του από το θύμα.

Με μια ανακοίνωση, «Το χαμόγελο του παιδιού» αποκαλύπτει την εγκληματική αμέλεια των αρχών, για το δράμα της οικογένειας στη Ζάκυνθο.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού, αναφέρει:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 για τα πλήρη στοιχεία της οικογένειας του 70χρονου που δολοφονήθηκε από τον 26χρονο γιο του στη Ζάκυνθο και άμεσα έγινε η αναζήτηση στα αρχεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του οργανισμού για πιθανές καταγγελίες.

Από την αναζήτηση προέκυψε ότι:

Τον Σεπτέμβριο του 2009 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» για την έντονη σωματική κακοποίηση των 2 ανήλικων παιδιών της οικογένειας (ηλικίας 2,5 ετών & 6 μηνών) καθώς και για την παραμέλησή τους. Άμεσα ενημερώθηκε η Εισαγγελία Ανηλίκων για να ερευνήσει την υπόθεση.

Τον Σεπτέμβριο του 2011 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε μια κλήση για τα ίδια παιδιά αλλά επειδή δεν υπήρχαν αρκετές πληροφορίες ώστε να στοιχειοθετηθεί καταγγελία, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Ζακύνθου για την κλήση αλλά και για την καταγγελία του 2009 και η απάντηση ήταν ότι η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο.

Μαραθώνια απολογία για τον 26χρονο πατροκτόνο

Με βάση την καταγγελία του 2009, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την κοινωνική έρευνα της Πρόνοιας στην οποία αναφερόταν ότι η οικογένεια χρήζει συστηματικής κι επισταμένης διερεύνησης από αρμόδια υπηρεσία. Επίσης ανέφερε ότι έχουν γίνει καταθέσεις κι επιπλέον έχει ενημερωθεί το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Τον Αύγουστο του 2017 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε νέα καταγγελία για την έντονη παραμέληση των ίδιων παιδιών. Ενημερώθηκε άμεσα, τηλεφωνικώς και γραπτώς, η Εισαγγελία όπου επισημάνθηκαν όλες οι προηγούμενες ενέργειες και καταγγελίες.

Για ακόμα μια φορά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι δεν έχει τη δικαιοδοσία να διερευνά τις καταγγελίες που λαμβάνει.

Οι μόνοι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης παιδιού είναι οι Εισαγγελικές αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε καταγγελία».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις