Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Πώς να «χτίσεις» ένα υγιές σώμα
ΥΓΕΙΑ

Πώς να «χτίσεις» ένα υγιές σώμα

Ο Ιούνιος μόλις ξεκίνησε και ήδη τα μπάνια έχουν ξεκινήσει. Πολλά άτομα είναι εκείνα που σκέφτονται πως θέλουν να κάνουν κάτι- έστω και τελευταία στιγμή- για να είναι έτοιμοι να βγουν στην παραλία. Η πρώτη λύση που σκέφτονται όλοι είναι να ξεκινήσουν γρήγορα γυμναστήριο και κάποιας μορφής δίαιτα. Αλλά υπάρχουν πολλοί παράγοντας που επηρεάζουν ένα […]

Ο Ιούνιος μόλις ξεκίνησε και ήδη τα μπάνια έχουν ξεκινήσει.

Πολλά άτομα είναι εκείνα που σκέφτονται πως θέλουν να κάνουν κάτι- έστω και τελευταία στιγμή- για να είναι έτοιμοι να βγουν στην παραλία.

Η πρώτη λύση που σκέφτονται όλοι είναι να ξεκινήσουν γρήγορα γυμναστήριο και κάποιας μορφής δίαιτα. Αλλά υπάρχουν πολλοί παράγοντας που επηρεάζουν ένα σωστό και ισορροπημένο τρόπο διατροφής και ζωής.

Το αν και πόσο γρήγορα θα αποδώσει εξαρτάται από το προηγούμενο βάρος σου αλλά και τον τύπο της δίαιτας και της άσκησης που ακολουθείς.

Διαβάστε ακόμα: Τα οφέλη της σοκολάτας για το μυαλό

Σύμφωνα με τον ειδικό Grant Weeditz, η σημαντική απώλεια βάρους και απόκτηση μυικής μάζας παίρνει χρόνο, περίπου 8 εβδομάδες.

Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για όλα τα σώματα, όπως είπαμε. Καλό είναι- πέρα από το βάρος- να μετράμε και το σωματικό λίπος.

Η σωστή άσκηση λοιπόν σε συνδυασμό με πρόσληψη πρωτεΐνης βοηθά να χάσεις βάρος και να χτίσεις τους μύες σου. Θυμήσου πως όσο πιο πολύ βάρος έχεις να χάσεις και μύες να χτίσεις, τόσο λιγότερο χρόνο και προσπάθεια θα χρειαστείς για να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση.

Επιπλέον, σημαντικός είναι και ο ύπνος ενώ καλό είναι να μην ζυγίζεσαι συνέχεια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις