Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Τάζουν επιστροφές και τους ξαφρίζουν
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τάζουν επιστροφές και τους ξαφρίζουν

Του Πέτρου Καρσιώτη Τάζουν αφειδώς  επιστροφές από την Εφορία ή τις τράπεζες, μπαίνουν στα σπίτια δήθεν ως εφοριακοί η υπάλληλοι τραπεζών, ζητούν… προκαταβολές για να αγοράσουν όπως λένε παράβολα ή για εγγυήσεις, ξαφρίζουν τους ευκολόπιστους και εξαφανίζονται. Κάποιες φορές, ωστόσο, πέφτουν στα δίχτυα της αστυνομίας, όπως συνέβη με ένα ζευγάρι… εφοριακών, που είχε πάρει «γραμμή» ηλικιωμένους […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τάζουν αφειδώς  επιστροφές από την Εφορία ή τις τράπεζες, μπαίνουν στα σπίτια δήθεν ως εφοριακοί η υπάλληλοι τραπεζών, ζητούν… προκαταβολές για να αγοράσουν όπως λένε παράβολα ή για εγγυήσεις, ξαφρίζουν τους ευκολόπιστους και εξαφανίζονται.

Κάποιες φορές, ωστόσο, πέφτουν στα δίχτυα της αστυνομίας, όπως συνέβη με ένα ζευγάρι… εφοριακών, που είχε πάρει «γραμμή» ηλικιωμένους ιδιαίτερα, στα Νότια Προάστια της Αττικής, από την Αργυρούπολη και τη Γλυφάδα μέχρι το Μαρκόπουλο, την Κερατέα και το Λαύριο!

Μετά από καταγγελίες στην αστυνομία, αστυνομικοί της Ασφάλειας της Λαυρεωτικής, συνέλαβαν έναν 25χρονο και μια 24χρονη, ακριβώς τη στιγμή που επιχειρούσαν με το ίδιο… σενάριο να εξαπατήσουν μια ηλικιωμένη.

Για το συμβάν η Αστυνομία λέει ότι οι νεαροί αποτελούσαν μέλη ομάδας, που συστήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο με σκοπό την εξαπάτηση ηλικιωμένων.

Προσέγγιζαν τα θύματά τους σε διάφορες περιοχές της Αττικής και τους έπειθαν ότι είναι γνωστοί συγγενικών τους προσώπων, τα οποία είτε είχαν οικονομικές οφειλές είτε δικαιούνταν επιστροφή χρημάτων από την Εφορία ή την Τράπεζα.

Προϋπόθεση της… είσπραξης των χρημάτων, που έρχονταν από τον… ουρανό (!), ήταν η καταβολή σημαντικού χρηματικού ποσού ως εγγύηση.

Συνήθως τους συναντούσαν έξω από τα σπίτια ενώ περπατούσαν στο δρόμο.

Δεν αργούσαν να τους πείσουν.

Τους επιβίβαζαν στο αυτοκίνητο τους και τους οδηγούσαν στις οικίες τους όπου εκεί, με τη μέθοδο της απασχόλησης, τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί  επτά  περιπτώσεις απάτης στο Λαύριο, στην Κερατέα, στο Μαρκόπουλο, στη Γλυφάδα, στο Λαγονήσι και στην Αργυρούπολη ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Το… κόλπο του δήθεν τεχνίτη της ΔΕΗ είχε βρει ένας 42χρονος για να μπαίνει με το… ελεύθερο σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας.

Ενώ έπειθε ότι υπήρχε κίνδυνος να ξεσπάσει πυρκαγιά, ανέθετε διάφορες εργασίες στους ιδιοκτήτες- θύματα κι όταν εκείνοι έτρεχαν για να προλάβουν την… καταστροφή, εξαφανίζονταν μετρητά και χρυσαφικά!

Από ένα μόνο σπίτι ηλικιωμένης γυναίκας, κατηγορείται ότι αφαίρεσε χρήματα και δ κοσμήματα, συνολικής αξίας 6.000 ευρώ.

Από την Αστυνομία, συνεχίζεται η έρευνα, προκειμένου να ταυτοποιηθεί ένα ακόμη άτομο, συνεργός του 42χρονου.

Δείτε ακόμη:

Θλιβερά τα στοιχεία της Τροχαίας – Αίμα στην άσφαλτο από αλκοόλ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις