Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

25

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Λέρος: “Θέλουμε αποδείξεις”, η απάντηση των Αρχών στις κραυγές του θείου
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λέρος: “Θέλουμε αποδείξεις”, η απάντηση των Αρχών στις κραυγές του θείου

Λέρος: Οι Αρχές είχαν ενημερωθεί, αλλά ήθελαν αποδείξεις Δυστυχώς ήταν κοινό μυστικό στη Λέρο ο βιασμός των παιδιών από τους ανθρώπους που τα έφεραν στον κόσμο. Εκτός από τους γείτονες, γνώριζε και ο ξάδερφος της κατηγορούμενης μητέρας ο οποίος όμως, σε αντίθεση με τους άλλους, έβαλε στόχο να σώσει τα παιδιά. Συγκεκριμένα, ο ξάδερφος της […]

Λέρος: Οι Αρχές είχαν ενημερωθεί, αλλά ήθελαν αποδείξεις

Δυστυχώς ήταν κοινό μυστικό στη Λέρο ο βιασμός των παιδιών από τους ανθρώπους που τα έφεραν στον κόσμο.

Εκτός από τους γείτονες, γνώριζε και ο ξάδερφος της κατηγορούμενης μητέρας ο οποίος όμως, σε αντίθεση με τους άλλους, έβαλε στόχο να σώσει τα παιδιά.

Συγκεκριμένα, ο ξάδερφος της μητέρας και θείος των παιδιών αποκάλυψε στον σταθμό «Ε» πως πολλές φορές είχε επέμβει για την κακοποίηση που υφίστατο κυρίως το παιδί με τη νοητική υστέρηση, το οποίο είναι σήμερα 22 ετών.

Απολογία – σοκ από τους γονείς «τέρατα» στη Λέρο (vid)

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο θείος, ο πατέρας που κατηγορείται πως έδερνε ανελέητα και σε καθημερινή βάση τα παιδιά του και πως τα βίαζε σταματώντας μόνο όταν έκλαιγαν, τον είχε απειλήσει και αυτόν,αλλά και τους γείτονες πως αν μιλούσαν για την κατάσταση που επικρατούσε στο σπίτι θα τους έκανε μήνυση.

Ο ξάδερφος της μητέρας και η γυναίκα του  είχαν ενημερώσει το «Χαμόγελο του Παιδιού» καταγγέλλοντας το περιστατικό, το οποίο με την σειρά του είχε ακολουθήσει όλα όσα προβλέπονται από τον νόμο, σύμφωνα και με την ανακοίνωσή του.

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την κόλαση στη Λέρο

Ωστόσο, σύμφωνα με τον θείο των παιδιών, οι αρχές τότε του ζητούσαν αποδείξεις.

«Έκανα καταγγελίες και μου έλεγαν δεν έχεις αποδείξεις» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως είχε μείνει έκπληκτος όταν έμαθε ότι το κορίτσι επέστρεψε στη Λέρο.

«Εγώ θέλω να μάθω τι κάνανε οι κοινωνικοί φορείς για το παιδί. Εγώ περίμενα το παιδί να μην γυρίσει στη Λέρο…» συμπλήρωσε.

Όσο για τη μητέρα, είπε: «Μην νομίζετε ότι είναι καλά η γυναίκα του, η πρώτη που πρέπει να πάει σε ψυχίατρο είναι η γυναίκα του», καθώς κι αυτή έτρωγε πάρα πολύ ξύλο.

«Το απολαμβάναμε» – Νέα στοιχεία για την υπόθεση διαστροφής στη Λέρο

Τέλος, σύμφωνα με την άποψη του, ο 17χρονος γιος με νοητική στέρηση απέκτησε τα προβλήματα εξαιτίας της βαναυσότητας με το οποίο το χτυπούσε ο πατέρας, ο οποίος σε όποιον τολμούσε να του πει κάτι έλεγε: «Στην οικογένειά μου κάνω κουμάντο εγώ».

Η ανώτατη εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελέα της Κω για:

Να εξεταστούν τα παιδιά από ειδικούς παιδοψυχιάτρους,

Να φύγουν από τη Λέρο να εγκατασταθούν σε εδική δομή, ώστε να λάβουν τη «φροντίδα» που απαιτείται και

Να ερευνηθεί εφόσον υπάρχει και τέταρτο μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, το οποίο πάσχει από νοητική στέρηση, αν και αυτό έχει κακοποιηθεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις