Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απομάκρυνση των αστυνομικών στην δίκη του Λάσα Σουσανασβίλι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απομάκρυνση των αστυνομικών στην δίκη του Λάσα Σουσανασβίλι

Την αποβολή των αστυνομικών της ΕΚΑΜ από την αίθουσα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, ζήτησε η συνήγορός του Λάσα Σουσανασβίλι. Η τέως πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, εκπροσώπησε τον Λάσα Σουσανασβίλι στο δικαστήριο, όπου επρόκειτο να εξεταστεί το αίτημα έκδοσης στη Γαλλία του κατηγορουμένου ως επικεφαλής μαφιόζικης οργάνωσης. «Ζητούμε την απομάκρυνση των οπλοπολυβόλων και των ενστόλων […]

Την αποβολή των αστυνομικών της ΕΚΑΜ από την αίθουσα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, ζήτησε η συνήγορός του Λάσα Σουσανασβίλι.

Η τέως πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, εκπροσώπησε τον Λάσα Σουσανασβίλι στο δικαστήριο, όπου επρόκειτο να εξεταστεί το αίτημα έκδοσης στη Γαλλία του κατηγορουμένου ως επικεφαλής μαφιόζικης οργάνωσης.

«Ζητούμε την απομάκρυνση των οπλοπολυβόλων και των ενστόλων με καλυμμένα τα πρόσωπα εκτός της αίθουσας», είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου, ενώ οι συνάδελφοί της πρόσθεσαν ότι επί μήνες ο πελάτης τους ερχόταν μόνος του στο δικαστήριο εφόσον ηταν ελεύθερος.

Διαβάστε ακόμα:

Ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στον Ραχόι

Το Συμβούλιο Εφετών έκανε το αίτημα εν μέρει δεκτό επιτρέποντας την παρουσία μόνον δυο αστυνομικών στις εισόδους των κρατητηρίων και οι υπόλοιποι έμειναν εκτός.

Οι γαλλικές αρχές εχουν ζητήσει την έκδοση του 57χρονου τον οποίο κατηγορούν ότι ήταν επικεφαλής μαφιόζικης οργάνωσης που δρούσε τα τελευταία χρονια στη Γαλλία κυρίως με τη διάπραξη κλοπών.

Ο Λάσα Σουσανασβίλι έχει καταδικαστεί ήδη στην Ελλαδα σε κάθειρξη 14 χρόνων με παρόμοια κατηγορία, ότι διηύθυνε οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην Ισπανία. Δικάστηκε με το σκεπτικό ότι το διευθυντήριο ήταν στη Θεσσαλονίκη και γι αυτό είχε απορριφθεί αίτημα έκδοσης που είχαν κάνει τότε οι ισπανικές αρχές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις