Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / «Φρένο» από Μαξίμου για το Σκοπιανό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φρένο» από Μαξίμου για το Σκοπιανό

Η δήλωση υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ για το Σκοπιανό, έκανε τους πάντες να πιστέψουν πως, Αθήνα και Σκόπια ήταν κοντά στο θέμα της ονομασίας. Όμως το σχόλιο το οποίο εξέδωσε, λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι η κυβέρνηση, «απαντά» με τον πιο αιχμηρό τρόπο στις πληροφορίες και τα σενάρια, […]

Η δήλωση υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ για το Σκοπιανό, έκανε τους πάντες να πιστέψουν πως, Αθήνα και Σκόπια ήταν κοντά στο θέμα της ονομασίας.

Όμως το σχόλιο το οποίο εξέδωσε, λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι η κυβέρνηση, «απαντά» με τον πιο αιχμηρό τρόπο στις πληροφορίες και τα σενάρια, σύμφωνα με τα οποία η λύση για το ονοματολογικό είναι προ των πυλών.

Το Μαξίμου σπεύδει να βάλει φρένο σε όσους βιάστηκαν να «κλείσουν» ή να ολοκληρώσουν τη διαπραγμάτευση και συνιστά υπομονή μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 24 Ιουνίου.

Διαβάστε ακόμα:

Κοτζιάς για Σκοπιανό: «Ο λόγος στους πρωθυπουργούς»

«Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών έκαναν σημαντική πρόοδο, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις δεν τελείωσαν, αντιθέτως βρίσκονται στην πιο κρίσιμη καμπή τους. Ορισμένοι βιάζονται να πουν χοπ, πριν ακόμα τα Σκόπια πηδήξουν το χαντάκι.

Υπομονή και ψυχραιμία μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου», αναφέρει το non paper του Μαξίμου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις