Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Πολιτικά τάκλιν
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτικά τάκλιν

από τον Γιάννη Ντσούνο Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Ο λόγος για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Φίλιππο Πετσάλνικο, ο οποίος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, όταν σε τροχαίο έλεγχο ο πρώην υπουργός φέρεται να ενοχλήθηκε επειδή ο τροχονόμος ζήτησε τα στοιχεία του. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής ενοχλήθηκε μάλλον που δεν τον αναγνώρισε ο […]

από τον Γιάννη Ντσούνο

Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;

Ο λόγος για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Φίλιππο Πετσάλνικο, ο οποίος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, όταν σε τροχαίο έλεγχο ο πρώην υπουργός φέρεται να ενοχλήθηκε επειδή ο τροχονόμος ζήτησε τα στοιχεία του.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής ενοχλήθηκε μάλλον που δεν τον αναγνώρισε ο τροχονόμος και ζήτησε και τα δικά του στοιχεία. Η συνέχεια και η παρεξήγηση δόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Γρεβενών.

Και εγένετο αφήγημα εκλογών

Όποιος παρακολούθησε την συζήτηση στην Βουλή για το ολιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης και άκουσε την ομιλία του πρωθυπουργού κατάλαβε και το αφήγημα με το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας θα οδηγήσει την χώρα στις εκλογές: «Αυτοί που έβαλαν την χώρα στα μνημόνια και αυτοί που την έβγαλαν». Τώρα το πότε θα γίνουν οι εκλογές δεν γνωρίζουμε, αλλά αφήγημα έχομεν…

Ο Ιούνιος των νομοσχεδίων

Σε τρία νομοσχέδια θα έρθει στη Βουλή η ψήφιση των προαπαιτουμένων και μάλιστα το σημαντικότερο θα είναι το τρίτο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα ψηφιστεί μεταξύ 12 και 14 Ιουνίου. Θα έχουν προηγηθεί οι ψηφοφορίες για τα άλλα δύο στις δύο πρώτες εβδομάδες του μήνα.

Για πρώτη φορά

Φέτος για πρώτη φορά από την έναρξη της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη Βουλή θα λειτουργήσουν θερινά τμήματα. Εμ ολιστικό πρόγραμμα ανάπτυξης και έξοδος από τα μνημόνια είναι αυτή, θα έχουν δουλειά οι βουλευτές.

Ο σκηνοθέτης

Ο λόγος για τον Μάκη Μπαλαούρα, που κατά την διάρκεια της δευτερολογίας του πρωθυπουργού ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να δείξει καλύτερα το χαρτί με το οικονομικό διάγραμμα που έδειχνε για να φανεί στις κάμερες.

Ο πρωθυπουργός αποκρίθηκε: «Παιδιά, δεν είμαστε στούντιο» και ακολούθησε ο πρόεδρος της Βουλής, που απευθυνόμενος στον βουλευτή είπε: «Κύριε Μπαλαούρα, δεν είστε σκηνοθέτης». Και κάπως έτσι η σκηνοθετική καριέρα του κ. Μπαλαούρα έλαβε τέλος…

Ο Ευκλείδης και το βιβλίο

Με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο σχολίασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος την ομιλία της Φώφης Γεννηματά, ενώ αποκάλυψε ότι παράλληλα διάβαζε και ένα βιβλίο. Είπε ο υπουργός: «Καθώς διάβαζα την έκθεση της κας Γεννηματά, που ήταν 3 σελίδες, συγχρόνως διάβαζα το βιβλίο του Βασίλη Βασιλικού για τον Γλαύκο Θρασάκη.

Είχε μια εικόνα το βιβλίο γι’ αυτούς που είναι απομονωμένοι, όπου υπάρχει ένα φανάρι σε μια λαϊκή γειτονιά και το φανάρι πάει πορτοκαλί, πράσινο, κόκκινο και πάλι πορτοκαλί, πράσινο, κόκκινο… αυτοκίνητα δεν περνάνε, οι άνθρωποι που περνάνε δεν χρειάζεται να σταματήσουν, το βλέπουν ή δεν το βλέπουν, τους θυμίζει κάτι, αλλά δεν επηρεάζει τίποτα.

Αυτό μου θυμίζει το ΠΑΣΟΚ, ότι περνάνε πράγματα, γίνονται συζητήσεις, αλλά αυτοί δεν παίρνουν χαμπάρι. Ούτε αυτοί μπορούν να επηρεάσουν, ούτε εμείς ξέρουμε τι θέλουν». Έξυπνο το σχόλιο του υπουργού, δεν λέω…

Έντεκα

Ούτε μια, ούτε δύο, αλλά έντεκα φορές ζήτησε εκλογές από το βήμα της Βουλής η κα Φώφη Γεννηματά. Πολύ πάθος για τις εκλογές…

Από τη Βουλή στον δήμο

Είναι αλήθεια ότι η Ραχήλ Μακρή αναμένεται να διεκδικήσει τον δήμο της Παλλήνης; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συνδυασμός της θα ανακοινωθεί τον Οκτώβριο.

Η βία και η ανομία, αιχμή του δόρατος – Από τον Γιάννη Ντσούνο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις