Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Πολιτικά τάκλιν
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτικά τάκλιν

από τον Γιάννη Ντσούνο Ευχές Πλήθος βουλευτών και πολιτευτών της ΝΔ, αλλά και απλοί πολίτες βρέθηκαν στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για να του ευχηθούν χρόνια πολλά, ενώ η είσοδος του γραφείου του κ. Καραμανλή είχε γεμίσει από δώρα και λουλούδια. 24 ώρες Όταν οι προσαγωγές και οι συλλήψεις για τον ξυλοδαρμό του […]

από τον Γιάννη Ντσούνο

Ευχές

Πλήθος βουλευτών και πολιτευτών της ΝΔ, αλλά και απλοί πολίτες βρέθηκαν στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για να του ευχηθούν χρόνια πολλά, ενώ η είσοδος του γραφείου του κ. Καραμανλή είχε γεμίσει από δώρα και λουλούδια.

24 ώρες

Όταν οι προσαγωγές και οι συλλήψεις για τον ξυλοδαρμό του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη γίνονται 24 ώρες μετά το περιστατικό και παρά το γεγονός ότι τα βίντεο της προπηλάκισης κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο όλες τις ώρες σημαίνει εγρήγορση για την αστυνομία ή μήπως σημαίνει καθυστέρηση και μάλιστα μεγάλη;

Ο υπουργός προστασίας του πολίτη φέρει ή όχι ευθύνη; Εκτός και αν ο δήμαρχος δεν θεωρείται πολίτης, αλλά κάτι άλλο που δεν χρήζει προστασίας.

Ποδοσφαιρόφιλος

Ότι είναι ποδοσφαιρόφιλος ο πρωθυπουργός το γνωρίζαμε. Εσχάτως το έμαθαν και οι υπουργοί που συμμετείχαν στο υπουργικό συμβούλιο, αφού ο Αλέξης Τσίπρας συνέδεσε την ολοκλήρωση των προαπαιτουμένων με την έναρξη του παγκόσμιου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Για την ακρίβεια είπε ότι θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη του μουντιάλ. Αυτό συνέβη, όταν μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα πως θα ψηφιστούν τα μέτρα και αν θα πάνε στην Βουλή και ο πρωθυπουργός απάντησε «θα έχουμε θερινά».

«Μα υπάρχει και μουντιάλ, κύριε πρόεδρε, ανέφεραν οι δημοσιογράφοι». «Αρχίζει νωρίς φέτος, έχει τρία παιχνίδια την ημέρα, πρέπει να έχουμε τελειώσει έως τότε», αποκρίθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Καταχειροκροτήθηκε

Στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, μία ημέρα μετά τον ξυλοδαρμό του, ο Γιάννης Μπουτάρης καταχειροκροτήθηκε από όλους πριν και μετά το τέλος της ομιλίας του.

Στην συνεδρίαση προβλήθηκε βίντεο από την επίθεση, ενώ το «παρών» έδωσαν ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Κατερίνα Νοτοπούλου.

Και άλλες ευχές

Στο Κίνημα Αλλαγής γιόρταζαν πολλά στελέχη του αγίου Κωνσταντίνου και την τιμητική του είχε ο Κώστας Λαλιώτης, που κερνούσε τον κόσμο με τρουφάκια, ενώ ο αναπληρωτής γραμματέας επικοινωνίας Κώστας Ασημακόπουλος κέρναγε πολύσπορα κουλουράκια.

Ο Κωνσταντίνος Αλεξάκος από την πλευρά του προτίμησε να προσφέρει πραλίνες. Γλυκάθηκαν για τα καλά εκεί στην Χαριλάου Τρικούπη…

Τους άφησε άφωνους

Προχωρημένος δεν λέω ο τρόπος που αντιμετώπισε τον ξυλοδαρμό Μπουτάρη ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σε μια σύντομη παρέμβασή του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης και αφού καταδίκασε το γεγονός, είπε απευθυνόμενος στον δήμαρχο: «Δήμαρχε, σε θέλουμε όρθιο για να μπορούμε να διαφωνούμε».

«Το λίπος» και η Ζωή  

Τις επόμενες εβδομάδες θα κριθεί η έκδοση του κατηγορούμενου αρχιμαφιόζου Λάσα Σουσαναβιλι γνωστού και ως «Το λίπος» στις γαλλικές αρχές. Ανάμεσα στους συνηγόρους υπεράσπισης του κατηγορουμένου είναι και η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Τα άκουσε για τα καλά

Ο λόγος για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, ο οποίος στο περιθώριο της εκδήλωσης για την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη είχε έναν σπαρταριστό διάλογο με έναν ηλικιωμένο.

«Να μην ψηφίσεις όνομα για τα Σκόπια που θα περιλαμβάνει το Μακεδονία», του είπε ο πολίτης.

«Θα ψηφίσω ό,τι αποφασίσει η κυβέρνηση», αποκρίθηκε ο βουλευτής.

«Ποια κυβέρνηση; Εσύ Μακεδόνας δεν είσαι;»

«Και επειδή είμαι Μακεδόνας τί έγινε; Δεν πειράζει στις επόμενες εκλογές μην με ψηφίσεις, να ψηφίσεις αυτούς που οδήγησαν το ζήτημα σε αδιέξοδο».

Και ο πολίτης αποχώρησε λέγοντας «Κοίτα εκεί μην χάσετε την καρέκλα».

Αληθεύει

Αληθεύει ότι μετά τον ξυλοδαρμό του Γιάννη Μπουτάρη στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν σκέψεις να του δοθεί το «χρίσμα» για τις επόμενες εκλογές;

Ετήσιο τσεκ απ

Τις ετήσιες καρδιολογικές του εξετάσεις στο Ωνάσειο πραγματοποίησε στις αρχές της εβδομάδας ο Προκόπης Παυλόπουλος. Πάντα υγιής να είναι ο πρόεδρος…

Διαβάστε ακόμη: Οι κόντρες, από τον Γιάννη Ντσούνο

«Κόντρες» διεύρυνσης…

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις