Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Στην δημοσιότητα το επικαιροποιημένο μνημόνιο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην δημοσιότητα το επικαιροποιημένο μνημόνιο

Τα ξημερώματα της Πέμπτης αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το Επικαιροποιημένο Μνημόνιο (Supplemental Memorandum of Understanding), με ημερομηνία 23 Μαΐου. Bασικό σημείο στο νέο μνημόνιο είναι η μείωση του αφορολογήτου εμπροσθοβαρώς από το 2019, οι περικοπές των συντάξεων και η τεχνική βοήθεια η οποία θα συνεχίσει να παρέχεται στην Ελλάδα. Διαβάστε ακόμα: Η Ελλάδα […]

Τα ξημερώματα της Πέμπτης αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το Επικαιροποιημένο Μνημόνιο (Supplemental Memorandum of Understanding), με ημερομηνία 23 Μαΐου.

Bασικό σημείο στο νέο μνημόνιο είναι η μείωση του αφορολογήτου εμπροσθοβαρώς από το 2019, οι περικοπές των συντάξεων και η τεχνική βοήθεια η οποία θα συνεχίσει να παρέχεται στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμα:

Η Ελλάδα στην ατζέντα του Eurogroup

Το κείμενο του επικαιροποιημένου μνημονίου περιλαμβάνει την:

  • δέσμευση της Ελλάδας για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% ως και το τέλος του 2022
  • τη δέσμευση για διαρκή εφαρμογή των συμφωνηθέντων για μεταρρυθμίσεις που όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά θα διαρκέσουν πολλά χρόνια (over many years) με τη συνδρομή τεχνικής βοήθειας από τους Θεσμούς
  • τη διατήρηση της ρήτρας που δίνει το δικαίωμα στο ΔΝΤ να φέρει ένα χρόνο νωρίτερα τη μείωση του αφορολογήτου, ως μέτρο φιλικό για την ανάπτυξη.

Διαβάστε το επικαιροποιημένο κείμενο του μνημονίου 

Το πρωτογενές πλεόνασμα 4,2% το 2017 είναι πολύ υψηλότερο του στόχου αναφέρεται στο SMOU και επισημαίνεται ότι θα διατηρηθεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022.

Για τη μείωση των συντάξεων, καταγράφεται η δέσμευση για εφαρμογή της το 2019, όπως και η μείωση του αφορολόγητου αλλά και η εφαρμογή των αντίμετρων.

Σε ότι έχει να κάνει με το αφορολόγητο δεν γίνεται καμία αναφορά στον χρόνο εφαρμογής του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις