Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Η Ελλάδα στην ατζέντα του Eurogroup
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα στην ατζέντα του Eurogroup

Eurogroup: Το απόγευμα της Πέμπτης 24/5 πραγματοποιείται η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνη και πρώτο θέμα στην ατζέντα είναι φυσικά η ελληνική οικονομία. Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, την οποία δημοσιοποίησε ο πρόεδρος της Ευρωομάδας (Eurogroup) Μάριο Σεντένο, οι υπουργοί Οικονομικών θα λάβουν υπόψη την πρόοδο με την δ’ αξιολόγηση του προγράμματος του ESM, στη βάση της […]

Eurogroup: Το απόγευμα της Πέμπτης 24/5 πραγματοποιείται η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνη και πρώτο θέμα στην ατζέντα είναι φυσικά η ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, την οποία δημοσιοποίησε ο πρόεδρος της Ευρωομάδας (Eurogroup) Μάριο Σεντένο, οι υπουργοί Οικονομικών θα λάβουν υπόψη την πρόοδο με την δ’ αξιολόγηση του προγράμματος του ESM, στη βάση της ενημέρωσης από την αποστολή των θεσμών στην Αθήνα.

Διαβάστε ακόμα:

Φορολοταρία: Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα κλήρωση

Παράλληλα, θα συνεχιστεί η συζήτηση για τη στρατηγική αναφορικά με το χρέος. Αναφέρεται επίσης ότι «στο προηγούμενο Eurogroup οι θεσμοί ανακοίνωσαν την επιστροφή των ομάδων στην Αθήνα στις 14 Μαΐου, με στόχο να επιτευχθεί staff level agreement προ της συνάντησης των υπουργών τον Μάιο».

Την Τρίτη, ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών στο πλαίσιο της δ’ αξιολόγησης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις