Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γιγάντιο κύμα «σπάει» κάθε ρεκόρ (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιγάντιο κύμα «σπάει» κάθε ρεκόρ (vid)

Ένα κύμα – γίγας χτύπησε την ακτή της Νέας Ζηλανδίας και ήταν το υψηλότερο που καταγράφηκε ποτέ στο Νότιο Ημισφαίριο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, σημαντήρας που τροφοδοτείται με ηλιακή ενέργεια για τη συλλογή δεδομένων μέτρησε κοντά στη νήσο Κάμπελ κύμα ύψους 23,8 μέτρων στις 9 Μαΐου. Ο πλωτήρας τοποθετήθηκε κοντά στο νησί Κάμπελ, το […]

Ένα κύμα – γίγας χτύπησε την ακτή της Νέας Ζηλανδίας και ήταν το υψηλότερο που καταγράφηκε ποτέ στο Νότιο Ημισφαίριο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, σημαντήρας που τροφοδοτείται με ηλιακή ενέργεια για τη συλλογή δεδομένων μέτρησε κοντά στη νήσο Κάμπελ κύμα ύψους 23,8 μέτρων στις 9 Μαΐου.

Ο πλωτήρας τοποθετήθηκε κοντά στο νησί Κάμπελ, το νοτιότερο της Νέας Ζηλανδίας στα υποανταρκτικά νησιά, τον Μάρτιο.

Διαβάστε ακόμα: Μυστήριο με… μαλλιαρό τέρας σε παραλία (vid)

Με δεδομένο ότι καταγράφει μόνο 20 λεπτά κάθε τρεις ώρες, ο Τομ Ντούραντ, ωκεανογράφος της MetOcean Solutions στη Νέα Ζηλανδία, δήλωσε ότι είναι πιθανό να υπήρξαν ακόμη υψηλότερα κύματα κατά τη διάρκεια της καταιγίδας και ότι μπορεί το ύψος τους να ήταν πάνω από 25 μέτρα.

Το προηγούμενο ρεκόρ κύματος στο Νότιο Ημισφαίριο ήταν 19,3 μέτρα (63,6) πόδια , το οποίο επίσης καταγράφηκε από την MetOcean Solutions στον Νότιο Ωκεανό.

«Αυτό είναι ένα πολύ συναρπαστικό γεγονός. Θα προσθέσει πολλά στην κατανόηση της φυσικής των κυμάτων υπό ακραίες συνθήκες στον Νότιο Ωκεανό» σημείωσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις