Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

22

Φεβρουαρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καταγγελία! Κακοποίηση αυτιστικού μαθητή από εκπαιδευτικούς (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία! Κακοποίηση αυτιστικού μαθητή από εκπαιδευτικούς (vid)

Μια μητέρα έκανε καταγγελία όσο αφορά στην κακοποίηση του 11χρονου αυτιστικού γιου της από εκπαιδευτικούς. Μιλώντας στην εκπομπή του Σπύρου Χαριτάτου, η Λένα Κωστή ισχυρίζεται ότι εκπαιδευτικοί κακοποιούσαν τον γιο της με εκείνη να παίρνει την κατάσταση στα χέρια της και να βάζει κρυφές κάμερες, προκειμένου να διαπιστώσει τι ακριβώς μπορεί να τους συμβαίνει. «Αναγκάστηκα να καταγράψω […]

Μια μητέρα έκανε καταγγελία όσο αφορά στην κακοποίηση του 11χρονου αυτιστικού γιου της από εκπαιδευτικούς.

Μιλώντας στην εκπομπή του Σπύρου Χαριτάτου, η Λένα Κωστή ισχυρίζεται ότι εκπαιδευτικοί κακοποιούσαν τον γιο της με εκείνη να παίρνει την κατάσταση στα χέρια της και να βάζει κρυφές κάμερες, προκειμένου να διαπιστώσει τι ακριβώς μπορεί να τους συμβαίνει.

«Αναγκάστηκα να καταγράψω το παιδί μου, ο Γιάννης μου είναι αυτιστικός, και υστερεί στον αφηγηματικό λόγο. Ο Γιάννης δέχεται άπειρες λεκτικές, σωματικές, συναισθηματικές και άλλες παρενοχλήσεις στο σχολείο του. Έχω κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες, έχω πάει σε ιατροδικαστή για σημάδια που είχε στο σώμα του, το ΑΤ Κερατσινίου έκανε αυτεπάγγελτα τη διαδικασία αλλά δεν βγήκαν αποτελέσματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα: Πανελλήνιες 2018: Ποιοι υποψήφιοι δικαιούνται επίδομα 350 ευρώ

Και συνέχισε: «Η συμπεριφορά του Γιάννη άρχισε να αλλάζει στο σπίτι, άρχισε να χτυπάει τους εκπαιδευτικούς που φέρνω στο σπίτι, άρχισε να κλαίει και να φοβάταιτους χώρους του σπιτιού. Κατάφερε από μόνος του να μου αποκαλύψει ποιοί τον χτυπάνε. Αυτά τα παιδιά δεν μπορούν να πουν ψέματα. Έχω ηχητικό υλικό με ουρλιαχτά, βία, μαρτυρία από άλλη δασκάλα που είναι παρούσα που λέει δεν το αντέχει αυτό που του κάνεις. Άπειρες ηχογραφήσεις από ξύλο. Έφτασαν να κλειδώνουν το παιδί μου μέσα στην τάξη, μαζί με το παιδί μου και τα υπόλοιπα παιδιά».

Δείτε και το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις