Αθήνα

°C

Τρίτη

19

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Capital controls: Τα πάνω… κάτω – Πού θα φτάσει το όριο αναλήψεων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Capital controls: Τα πάνω… κάτω – Πού θα φτάσει το όριο αναλήψεων

Αλλαγές έρχονται στα capital controls με περαιτέρω χαλάρωση σε ότι έχει να κάνει με τις επιχειρήσεις. Την Δευτέρα αναμένεται να στείλει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) στην Τράπεζα της Ελλάδος και στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση και οι αλλαγές να ισχύσουν το επόμενο διάστημα. Σε ό,τι αφορά το μηνιαίο όριο ανάληψης από τα στοιχεία των τραπεζών προκύπτει ότι […]

Αλλαγές έρχονται στα capital controls με περαιτέρω χαλάρωση σε ότι έχει να κάνει με τις επιχειρήσεις.

Την Δευτέρα αναμένεται να στείλει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) στην Τράπεζα της Ελλάδος και στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση και οι αλλαγές να ισχύσουν το επόμενο διάστημα.

Σε ό,τι αφορά το μηνιαίο όριο ανάληψης από τα στοιχεία των τραπεζών προκύπτει ότι τα 2.300 ευρώ το μήνα δεν εξαντλούνται καθώς ο μέσος όρος ανάληψης ανά φυσικό πρόσωπο διαμορφώνεται στα 800-1.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

Φορολογικές δηλώσεις 2018: Το «κλειδί» για το επίδομα τέκνων

Σε ότι έχει να κάνει με τις επιχειρήσεις αναμένεται  να δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις που πληρώνονται για τις υπηρεσίες τους από το εξωτερικό (π.χ. μια τουριστική επιχείρηση) και τα χρήματα μπαίνουν σε λογαριασμό που διατηρεί σε ελληνική τράπεζα να μπορούν να κάνουν ανάληψη αυτών στο 100%, χωρίς δηλαδή να υπόκεινται σε περιορισμούς.

Επίσης, σχεδιάζεται η απελευθέρωση από τους περιορισμούς για τα χρήματα που μπαίνουν στο τραπεζικό λογαριασμό μιας εμπορικής εταιρείας όταν η συναλλαγή γίνεται με κάρτα από τράπεζα του εξωτερικού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις