Αθήνα

°C

Κυριακή

26

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / ΕΣΡ: Η απολογία του Αnt1 για το Game of love
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΣΡ: Η απολογία του Αnt1 για το Game of love

Στο κτίριο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) βρέθηκε το πρωί της Τρίτης εκπρόσωπος του νομικού τμήματος του ANT1, προκειμένου να περάσει από ακρόαση για το θέμα του «Game of love». Αφορμή για την εξέλιξη αυτή είναι η σωρεία καταγγελιών από 150 τηλεθεατές. Τα μέλη του ΕΣΡ ζήτησαν να κατατεθεί υπόμνημα, προκειμένου να εξετάσουν το ζήτημα και να αποφασίσουν το […]

Στο κτίριο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) βρέθηκε το πρωί της Τρίτης εκπρόσωπος του νομικού τμήματος του ANT1, προκειμένου να περάσει από ακρόαση για το θέμα του «Game of love».

Αφορμή για την εξέλιξη αυτή είναι η σωρεία καταγγελιών από 150 τηλεθεατές.

Τα μέλη του ΕΣΡ ζήτησαν να κατατεθεί υπόμνημα, προκειμένου να εξετάσουν το ζήτημα και να αποφασίσουν το αν τηρείται η απαιτούμενη ποιότητα, αλλά και η κατάλληλη σήμανση και ώρα προβολής του πρότζεκτ.

Game of Love: Πρεμιέρα με άγριες, «καυτές» σκηνές

Ο τηλεοπτικός σταθμός υποστήριξε πως είναι ένα «παιχνίδι παραπλάνησης και όχι αποπλάνησης, το οποίο φέρει την αυστηρή σήμανση «απαραίτητη η γονική συναίνεση». Παράλληλα, ισχυρίστηκε πως υπήρξαν διορθωτικές αλλαγές σχετικά με την «ποιότητα του προγράμματος».

Ο Ant1 καλείται να υποβάλει υπόμνημα στις 29 Μαΐου και τότε το ΕΣΡ θα λάβει την απόφασή του. Ως τότε το ριάλιτι σχέσεων του καναλιού του Αμαρουσίου θα συνεχίσει να προβάλλεται.

Χαμός για το Game of Love: Μοιάζει με προκαταρκτικό!

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος, έχει διατάξει την διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας με διπλή κατεύθυνση, καθώς αναζητά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των υπευθύνων του καναλιού αλλά και των αρμόδιων στελεχών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που έχουν την αρμοδιότητα για την επίβλεψη τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, που θα διενεργήσει την έρευνα, έχει εντολή να εξακριβώσει αν από την πλευρά των υπευθύνων του ANT1 έχει διαπραχθεί το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί ασέμνων. Θα πρέπει να ελέγξει, επίσης, και αν στην υπόθεση του επίμαχου παιχνιδιού προκύπτουν στοιχεία σε βάρος των αρμοδίων του ΕΣΡ για το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος.

Game of Love: Μάλλον κάποιοι, μας «δουλεύουν» κανονικά…

Να σημειωθεί πως το «Game of love» έχει ήδη έχει κοπεί από τον ANT1 Κύπρου, έπειτα από απόφαση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρο.

Η είδηση της ημέρας είναι πως εντός των επόμενων ημερών θα κληθούν και οι εκπρόσωποι του ΣΚΑΙ, καθώς, σύμφωνα με όσα είπε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Ροδόλφος Μορώνης, υπάρχουν καταγγελίες και για το Power of Love.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις