Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επένδυση στην καλλιέργεια ινδικής κάνναβης (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Επένδυση στην καλλιέργεια ινδικής κάνναβης (vid)

Μετά την νομιμοποίηση από την Βουλή για την καλλιέργεια ινδικής κάνναβης για ιατρική χρήση, πολλοί είναι αυτοί που εξετάζουν το ενδεχόμενο της επένδυσης. Όμως είναι απαραίτητο να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας, τα οποία είναι εξαιρετικά αυστηρά. Κάμερες, φράχτες και ιδιωτική φύλαξη, είναι μερικές μόνο απο τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, για να ξεκινήσει ένας επενδυτής, την […]

Μετά την νομιμοποίηση από την Βουλή για την καλλιέργεια ινδικής κάνναβης για ιατρική χρήση, πολλοί είναι αυτοί που εξετάζουν το ενδεχόμενο της επένδυσης.

Όμως είναι απαραίτητο να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας, τα οποία είναι εξαιρετικά αυστηρά.

Κάμερες, φράχτες και ιδιωτική φύλαξη, είναι μερικές μόνο απο τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, για να ξεκινήσει ένας επενδυτής, την καλλιέργεια ινδικής κάνναβης για θεραπευτική χρήση.

Δηλαδή, απαιτείται απαραίτητα ο χώρος που θα καλλιεργείται η ινδική κάνναβη, να είναι περίκλειστος με τοίχο ύψους τουλάχιστον 3 μέτρα.

Ανάμεσα στον τοίχο (η το φράχτη με δικτυωτό πλέγμα), θα πρέπει να υπάρχει κενός χώρος, μια ουδέτερη ζώνη δηλαδή, όπως βλέπουμε στις φυλακές υψίστης ασφαλείας, πλάτους επίσης 3 μέτρων.

Διαβάστε ακόμα:

«Επικίνδυνη» αύξηση στις τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα

Θα πρέπει η έκταση και οι εγκαταστάσεις να φωτίζονται από προβολείς, από την δύση του ηλίου μέχρι την ανατολή, ενώ δυνατός φωτισμός θα πρέπει να υπάρχει σε όλες τις εισόδους και τις εξόδους. Κάμερες ασφαλείας θα πρέπει να υπάρχουν παντού, καθώς επίσης και ανιχνευτές κίνησης και συναγερμός.

Η έκταση και οι εγκαταστάσεις- αποθήκη και χώρος μεταποίησης- θα πρέπει να φρουρούνται από ένστολους σεκιούριτυ, ενώ στην είσοδο της έκτασης θα πρέπει να υπάρχουν και περίπολοι. Το τελικό προϊόν θα μεταφέρεται μόνο με συνοδεία της ΕΛΑΣ.

Επίσης ο υποψήφιος επενδυτής θα πρέπει να έχει λευκό ποινικό μητρώο, ενωώη καλλιεργούμενη έκταση θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον ένα χιλιόμετρο από σχολείο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις