Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Υπουργοί αρνούνται τον κοινοβουλευτικό έλεγχο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργοί αρνούνται τον κοινοβουλευτικό έλεγχο

Οι υπουργοί της κυβέρνησης δεν φαίνεται να «συμπαθούν» τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με δελτίο που κατέθεσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου, από τις 614 ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί από την αρχή του έτους έως και τις 10/5/2018 έχουν απαντηθεί μόλις […]

Οι υπουργοί της κυβέρνησης δεν φαίνεται να «συμπαθούν» τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με δελτίο που κατέθεσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου, από τις 614 ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί από την αρχή του έτους έως και τις 10/5/2018 έχουν απαντηθεί μόλις οι 196.

Ειδικότερα, τον Ιανουάριο κατατέθηκαν 91 επίκαιρες ερωτήσεις και απαντήθηκαν οι 30, τον Φεβρουάριο απαντήθηκαν οι 49 από σύνολο 154, τον Μάρτιο κατατέθηκαν 186 και απαντήθηκαν 63, τον επόμενο μήνα υπήρξαν 118 ερωτήσεις και οι υπουργοί ανταποκρίθηκαν σε 40 ενώ εως τις 10 Μαΐου κατατέθηκαν 65 επίκαιρες ερωτήσεις και μέχρι στιγμής έχουν απαντηθεί οι 14.

Διαβάστε ακόμα:

Τσίπρας – Ζάεφ: Ολοκληρώθηκε το κρίσιμο ραντεβού

Από την πλευρά του ο κ. Κεγκέρογλου επισήμανε ότι «κατανοώ τους υπουργούς που δεν έρχονται όχι γιατί δεν σέβονται αλλά γιατί δεν έχουν τι να πουν για την αδράνειά τους και την αναποτελεσματικότητά τους».

Το θέμα πάντως έχει τεθεί αρκετές φορές στην Διάσκεψη των Προέδρων, ενώ και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έχει επισημάνει στο Μέγαρο Μαξίμου την δυσλειτουργία ορισμένων υπουργείων ως προς την υποχρέωσή τους απέναντι στους βουλευτές και το κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις