Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Φοιτητικές εκλογές: Κάτω από το 1% το BLOCO
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φοιτητικές εκλογές: Κάτω από το 1% το BLOCO

Φοιτητικές εκλογές – Νεότερα στοιχεία H καταμέτρηση στις σχολές για τα αποτελέσματα συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κρατά την πρωτιά με διαφορά από τις υπόλοιπες παρατάξεις πανελλαδικά. Ακολουθούν η ΠΚΣ, η ΠΑΣΠ και η ΕΑΑΚ, που σε γενικές γραμμές φαίνεται να διατηρούν τις δυνάμεις τους συνολικά, σε σχέση με πέρυσι, το Bloco Ριζοσπαστικής Αριστεράς […]

Φοιτητικές εκλογές – Νεότερα στοιχεία

H καταμέτρηση στις σχολές για τα αποτελέσματα συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κρατά την πρωτιά με διαφορά από τις υπόλοιπες παρατάξεις πανελλαδικά.

Ακολουθούν η ΠΚΣ, η ΠΑΣΠ και η ΕΑΑΚ, που σε γενικές γραμμές φαίνεται να διατηρούν τις δυνάμεις τους συνολικά, σε σχέση με πέρυσι, το Bloco Ριζοσπαστικής Αριστεράς με σημαντικά αυξημένο το ποσοστό που συγκεντρώνει σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, και άλλες και άλλες ανεξάρτητες κινήσεις και μεμονωμένες δυνάμεις.

Η συμμετοχή κυμάνθηκε στα σχετικά χαμηλά περυσινά επίπεδα.

Για πρώτη φορά – Δεν στήθηκαν κάλπες στο ΟΠΑ!

Υπενθυμίζεται ότι δεν υπάρχει ενιαίο φοιτητικό όργανο καταμέτρησης και οι παρατάξεις ανακοινώνουν ξεχωριστά τα αποτελέσματα των εκλογών.

Η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ βρίσκεται πάνω από το 49% στις κάλπες των Πανεπιστημίων, διεκδικώντας με πολύ καλές πιθανότητες μια ιστορική αυτοδυναμία. Τα τελευταία αποτελέσματα δείχνουν άνοδο της ΠΚΣ, η οποία κυμαίνεται περίπου στο 20% καταλαμβάνοντας ξεκάθαρα τη δεύτερη θέση, ελαφρώς ανοδική η πορεία της ΕΑΑΚ, σημαντική πτώση καταγράφει η ΠΑΣΠ, ενώ όσο προχωρά η ώρα το BLOCO του ΣΥΡΙΖΑ πέφτει κάτω από το 1%.

Με αντίστοιχο ποσοστό ενσωμάτωσης στο ΤΕΙ, η ΔΑΠ βελτιώνει την αρχική της εικόνα ξεπερνώντας το 62%, η ΠΚΣ είναι πάλι στη δεύτερη θέση με ποσοστό της τάξης του 16%, η ΠΑΣΠ καταγράφει καλύτερες επιδόσεις συγκριτικά με τα Πανεπιστήμια λαμβάνοντας ποσοστό 11%, αντίθετα με το BLOCO αδυνατεί να περάσει έστω το 0,5%.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις