Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Ο Ελληνικός Κόσμος γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (pics)
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Ελληνικός Κόσμος γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (pics)

  Το Κέντρο Πολιτισμού και Μουσείο «Ελληνικός Κόσμος» γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και προσφέρει δωρεάν είσοδο στη νέα του έκθεση «ΙΔΕΑ-Αρχαία Ελληνική Επιστήμη και Τεχνολογία» για το Σάββατο 19 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Οι επισκέπτες θα έχουν ευκαιρία να περιηγηθούν δωρεάν στην νέα έκθεση που παρουσιάζει για […]

 

Το Κέντρο Πολιτισμού και Μουσείο «Ελληνικός Κόσμος» γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και προσφέρει δωρεάν είσοδο στη νέα του έκθεση «ΙΔΕΑ-Αρχαία Ελληνική Επιστήμη και Τεχνολογία» για το Σάββατο 19 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τις 4 το
απόγευμα.

Οι επισκέπτες θα έχουν ευκαιρία να περιηγηθούν δωρεάν στην νέα έκθεση που παρουσιάζει για πρώτη φορά την επίδραση και τη συνεισφορά του Αρχαίου Ελληνικού Κόσμου στα θεμέλια της γνώσης και της εξέλιξης του δυτικού πολιτισμού.

Διαβάστε ακόμα:

«Οι Διαβολογυναίκες» στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Πλούσιο εποπτικό υλικό και κινούμενες εικόνες (3D animation), αφηγήσεις αρχαίων προσώπων, ολογράμματα, ήχοι, μικρογραφίες και φυσικά μοντέλα τεχνολογικών ευρημάτων και ανακατασκευών πετυχαίνουν μια πολυδιάστατη ανασύσταση του αρχαίου κόσμου. Παρουσιάζονται κορυφαία επιτεύγματα στα πεδία της οικοδομικής, της μεταλλουργίας, της κεραμικής, της μηχανολογίας, της αρχιτεκτονικής, των τηλεπικοινωνιών, αλλά και των τεχνών όπως του θεάτρου, της μουσικής κ.α.

Η Διόπτρα του Ήρωνα, ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, το Ασκληπιείο της Επιδαύρου, το Άγαλμα του Έφηβου του Μαραθώνα, η Ύδραυλις, ο Υδραυλικός Τηλέγραφος, ο Κοχλίας του Αρχιμήδη και το Οδόμετρο του Ήρωνος είναι μερικά μόνο από τα εκθέματα που θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει ο επισκέπτης συνοδευόμενα από βίντεο και διαδραστικές εφαρμογές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις