Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Διεθνείς οίκοι αξιολόγησης «ακυρώνουν» τον Τσακαλώτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διεθνείς οίκοι αξιολόγησης «ακυρώνουν» τον Τσακαλώτο

Διεθνείς οίκοι «καταρρίπτουν» Τσακαλώτο για την προληπτική γραμμή. Τέσσερις μεγάλοι οίκοι αξιολόγησης διαψεύδουν τώρα και την επιχειρηματολογία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για την προληπτική πιστοληπτική γραμμή, συντασσόμενοι εμμέσως με τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος. Την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών σε δήλωσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών […]

Διεθνείς οίκοι «καταρρίπτουν» Τσακαλώτο για την προληπτική γραμμή.

Τέσσερις μεγάλοι οίκοι αξιολόγησης διαψεύδουν τώρα και την επιχειρηματολογία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για την προληπτική πιστοληπτική γραμμή, συντασσόμενοι εμμέσως με τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.

Την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών σε δήλωσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών υποστήριξε ότι «με την προληπτική γραμμή πίστωσης, άρα και πρόγραμμα.

 

Διαβάστε ακόμα:

Πλειστηριασμοί από 5 ευρώ – Στο σφυρί όλο το νοικοκυριό

Όμως οι οίκοι αξιολόγησης δεν θα αναβαθμίσουν τα ομόλογα σε επίπεδο να επενδύσουν και τα ασφαλιστικά ταμεία (investment grade)» και οι τέσσερις εκπρόσωποι των οίκων αξιολόγησης – Moody’s, DBRS, Fitch και Standard & Poor’s – απαντούν αφενός ότι η προληπτική γραμμή δεν θα είναι αρνητική εξέλιξη και αφετέρου ότι αυτό που έχει σημασία είναι η Ελλάδα να είναι σε στενή εποπτεία, με όρους και προϋποθέσεις, γεγονός που σημαίνει ότι θα εφαρμόζονται οι συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις.

«Σε περίπτωση προσφυγής της Ελλάδας σε προληπτική πιστωτική γραμμή, θα ήταν αυτό πιστωτικά αρνητικό (credit negative) για τη χώρα και θα έθετε εμπόδια στην περαιτέρω αναβάθμιση των ελληνικών ομολόγων προς την κατηγορία του επενδυτικού βαθμού;» ήταν η ερώτηση της Καθημερινής.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις