Αθήνα

°C

Παρασκευή

18

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Greece has Soul: Η συγκλονιστική Κατερίνα Σολδάτου, παρουσιάζει την “Αλυσίδα”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Greece has Soul: Η συγκλονιστική Κατερίνα Σολδάτου, παρουσιάζει την “Αλυσίδα”

Ακόμη και ο πιο δύσκολος, ο πιο απαιτητικός θεατής, νιώθει σοκ και δέος μπροστά στην συγκλονιστική Κατερίνα Σολδάτου. Η πανέμορφη αθλήτρια, που έχει κατακτήσει τα μεγαλύτερα διεθνή μέσα, μεταξύ αυτών και τους New York Times, αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για την Ελλάδα. Και το πιο εντυπωσιακό, είναι πως δεν χρειάζεται πολλά. Μόνο το πανί και […]

Ακόμη και ο πιο δύσκολος, ο πιο απαιτητικός θεατής, νιώθει σοκ και δέος μπροστά στην συγκλονιστική Κατερίνα Σολδάτου.

Η πανέμορφη αθλήτρια, που έχει κατακτήσει τα μεγαλύτερα διεθνή μέσα, μεταξύ αυτών και τους New York Times, αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για την Ελλάδα.

Και το πιο εντυπωσιακό, είναι πως δεν χρειάζεται πολλά. Μόνο το πανί και τη φωτιά της ψυχής, αυτή τη δύναμη που μας ντύνει με φτερά.

Ή και τις στάχτες, από κάποιες αναμνήσεις που πονούσαν και τις ρίξαμε πάνω σε αναμμένα κλαδιά για να χαθούν, μήπως και λυτρωθούμε.

Όμως καλό και κακό, είναι κοντά, ενωμένα σαν μια αλυσίδα.

Είσαι έτοιμος να την κόψεις;

Κατερίνα Σολδάτου: Η αθλήτρια που κάνει περήφανη την Ελλάδα

Η εκπληκτική Κατερίνα Σολδάτου, δημιουργός της ιδέας «Ελλάδα έχεις Ψυχή», κάνει το πρώτο της σκηνοθετικό βήμα, που είναι δεδομένο πως θα γίνει πρώτο θέμα στους διαδρόμους της τέχνης.

Η σπουδαία αθλήτρια, εγκαινιάζει την  έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Greece has Soul» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Στα πλαίσια αυτής, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το μουσικοχορευτικό έργο «H ΑΛΥΣΙΔΑ σε σενάριο, σκηνοθεσία, χορογραφία της Κατερίνας Σολδάτου και  μουσική του Παναγιώτη Αραβαντινού.

Η μουσική υπόκρουση, κόβει την ανάσα και δένει απόλυτα με την παράσταση που θα αγγίξει και τα πιο «απόκρυφα» σημεία της ψυχής μας. Όσα κρύβουμε, όσα μας πνίγουν, όσα μας κάνουν να κοιτάμε ψηλά ευχαριστώντας τον ήλιο που μας κλείνει το μάτι.

Τελικά, υπάρχει απόλυτη ελευθερία;

Πώς μπορείς να την αποκτήσεις, να νιώσεις τη γεύση της έστω και για λίγο; Να πεις, πως είσαι πραγματικά ελεύθερος…

Αλυσίδα. Δύσκολα τη σέρνεις κι ακόμα πιο δύσκολα την κόβεις. Πότε είμαστε πράγματι έτοιμοι να την σπάσουμε;

Μα φυσικά, όταν ονειρευόμαστε.

Κι όμως, κάθε μέρα που περνά από τη ζωή μας, παίρνει μαζί της κι ένα μικρό κομματάκι από τα όνειρά μας και μας αφήνει και πάλι μόνους. Η αθωότητα, τρομαγμένη από το «σκοτάδι», το βάζει στα πόδια.

Κι όμως, υπάρχουν αυτές οι εξαιρέσεις που αψηφούν τον κίνδυνο και ξεφεύγουν. Δεν ξέρουν πού πάνε, όμως να, η τόλμη να το σκάσουν, τις οδηγεί πάντοτε στα πιο όμορφα μονοπάτια.

Η Κατερίνα Σολδάτου σπάει τα ρεκόρ: Χορός που κόβει την ανάσα στο ιστορικό Φαράγγι του Βίκου

Σαν την Κατερίνα, που βουτά ατρόμητη στο κενό, σου κόβει την ανάσα και ύστερα αφήνεται στον ρυθμό, μιας μουσικής που πολλές φορές συνθέτουν στη θέα της τα φαράγγια, οι θάλασσες, οι ουρανοί.

Ένα μουσικοχορευτικό έργο για τη ζωή, που δεν πρέπει να χάσετε.

Τετάρτη 16 Μαϊου 2018

στις 20:30

στο Θέατρο του ΙΜΚ

Έκθεση φωτογραφίας: «Greece has Soul»

15/5 – 22/5
18:00 – 22:00

Η εκπληκτική χορογράφος, με κινητήρια δύναμη τα όσα αποκαλύπτονται στους ελληνικούς προορισμούς που επιλέγει, προσπαθεί να υπενθυμίσει τη μεγάλη σημασία της τέχνης.

Μία τέχνη, που διαμορφώνει συνειδήσεις, αυτές που η χώρα έχει ανάγκη όσο ποτέ.

Γεμάτες όραμα και ελπίδα.

Μαζί με την αυστηρά επιλεγμένη ομάδα της, ταξιδεύει σε διαφορετικά μέρη αποτυπώνοντας τις ομορφιές, που είναι συνδεδεμένες με τον πολιτισμό, την ιστορία της, τα μνημεία της και τα θαύματα της φύσης.

Εξάλλου, όπως πιστεύει ακράδαντα, «η Ελλάδα έχει ψυχή γιατί οι άνθρωποι έχουν όρεξη, ικανότητες και το πάθος να δημιουργούν, να ονειρεύονται και να παρακινούν άλλους ώστε να μην εγκαταλείπουν».

Η διακεκριμένη χορογράφος, δεν σταματά ποτέ.

Θα είναι το κεντρικό πρόσωπο του σποτ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εγγύηση για την προώθηση της ελληνικής ομορφιάς εντός και εκτός συνόρων.

 Ταυτότητα παράστασης

Σενάριο, σκηνοθεσία, χορογραφία: Κατερίνα Σολδάτου

Μουσική: Παναγιώτης Αραβαντινός.

Ηθοποιοί και χορευτές:  Beyond Aerial

Πληροφορίες

Beyond Aerial

Κηφισίας 37, Μαρούσι

Κλειστό κολυμβητήριο ΟΑΚΑ Δεύτερο διάζωμα 

www.beyondaerial.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6949274632

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις