Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / “Βόμβα” Κουτρουμάνη για τις περικοπές στις συντάξεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Βόμβα” Κουτρουμάνη για τις περικοπές στις συντάξεις

Ενώ οι υπογραφές για μειώσεις σοκ στις συντάξεις έχουν ήδη πέσει, παρά τις κυβερνητικές φωνές που επέμεναν πως όλα βαίνουν καλώς, έρχεται νέα δήλωση «βόμβα». Ο πρώην υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης, μιλώντας στον «Θέμα 104,6», υποστήριξε ότι αυτές αφορούν τα 2/3 των συνταξιούχων. Όπως είπε ο πρώην υπουργός, οι μειώσεις που θα ξεκινήσουν από τον Δεκέμβριο, […]

Ενώ οι υπογραφές για μειώσεις σοκ στις συντάξεις έχουν ήδη πέσει, παρά τις κυβερνητικές φωνές που επέμεναν πως όλα βαίνουν καλώς, έρχεται νέα δήλωση «βόμβα».

Ο πρώην υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης, μιλώντας στον «Θέμα 104,6», υποστήριξε ότι αυτές αφορούν τα 2/3 των συνταξιούχων.

Όπως είπε ο πρώην υπουργός, οι μειώσεις που θα ξεκινήσουν από τον Δεκέμβριο, αφορούν σχεδόν όλους τους συνταξιούχους του δημοσίου.

Τσακαλώτος: Γενικά η φορολογία δεν είναι υψηλή

«Μιλάμε για τους συνταξιούχους του πρώην ΤΕΒΕ, για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ, που είχαν πολλά χρόνια ασφάλισης… και σε αυτά τα ταμεία οι μειώσει είναι πολύ ψηλότερες του 18%», όπως είπε ο κ. Κουτρουμάνης.

«Η διάταξη προβλέπει, ότι θα είναι στο 18% οι μειώσεις. Είναι μεγαλύτερος ο αριθμός των συνταξιούχων που θα έχουν μείωση 18%, από το 30% που λένε», σχολίασε.

Ο κ. Κουτρουμάνης, εκτίμησε ότι θα είναι περίπου 700.000 οι συνταξιούχοι που θα έχουν μειώσεις  «Οι μειώσεις θα είναι από 120 ευρώ και θα φτάνουν, έως και τα 350 ευρώ ανάλογα το ταμείο», όπως είπε.

Στα 868 ευρώ από 1.050 ευρώ η σύνταξη 35ετίας

«Θα έχουν και άλλοι συνταξιούχοι μειώσεις… επομένως θα φτάσουμε τα 2/3 των συνταξιούχων, που θα έχουν μειώσεις. Περίπου το 60 -65%» , σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις