Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

15

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / «Καμπανάκι» Τόμσεν για συμφωνία – Ο χρόνος τελειώνει
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Καμπανάκι» Τόμσεν για συμφωνία – Ο χρόνος τελειώνει

Το… καμπανάκι κρούει ο επικεφαλής του Ταμείου στην Ευρώπη, Πολ Τόμσεν, καθώς ο χρόνος τελειώνει. Tο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρέπει να καταλήξει σε μια συμφωνία με την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους πιστωτές της ως την επόμενη εβδομάδα. Αυτό δήλωσε στο CNBC ο Πολ Τόμσεν. «Ο χρόνος τελειώνει, αλλά αν υπάρξει μια συμφωνία στη συνεδρίαση του Eurogroup […]

Το… καμπανάκι κρούει ο επικεφαλής του Ταμείου στην Ευρώπη, Πολ Τόμσεν, καθώς ο χρόνος τελειώνει.

Tο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρέπει να καταλήξει σε μια συμφωνία με την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους πιστωτές της ως την επόμενη εβδομάδα.

Αυτό δήλωσε στο CNBC ο Πολ Τόμσεν. «Ο χρόνος τελειώνει, αλλά αν υπάρξει μια συμφωνία στη συνεδρίαση του Eurogroup τον Μάιο, θα έχουμε αρκετό χρόνο για να ενεργοποιήσουμε το πρόγραμμα και για να συμπέσει αυτό με το υπόλοιπο του προγράμματος του ESM».

Διαβάστε ακόμα

Σκληρή γραμμή από τον διάδοχο Σόιμπλε – Αυστηρή εποπτεία αν…

Και συνέχισε: «Αναγνωρίζοντας ότι αυτός είναι ένας τομέας όπου υπάρχει σημαντική αβεβαιότητα, συζητάμε για έναν μηχανισμό που θα παράσχει μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους σε περίπτωση που η ανάπτυξη είναι πιο αδύναμη από αυτήν που αναμένουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας».

Επεσήμανε πάντως πως αν και έχουν συρρικνωθεί σημαντικά οι επιμέρους διαφορές, υπογράμμισε πως υπάρχουν ακόμα διαφορετικές αξιολογήσεις για την ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις