Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Είναι στο… αίμα μας το σεξ
ΥΓΕΙΑ

Είναι στο… αίμα μας το σεξ

Οι έρευνες δείχνουν πως το σεξ βρίσκεται στο αίμα μας και συγκεκριμένα στη χοληστερόλη. Χωρίς αυτή, δε θα λειτουργούσε σωστά ο εγκέφαλος και δεν θα ήταν εφικτό να κάνουμε έρωτα. Έτσι, αποδεικνύει πόσο απαραίτητη είναι για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και η υψηλή χοληστερόλη είναι ένας αυξανόμενος παράγοντας κινδύνου, το σώμα μας παράγει χοληστερόλη […]

Οι έρευνες δείχνουν πως το σεξ βρίσκεται στο αίμα μας και συγκεκριμένα στη χοληστερόλη.

Χωρίς αυτή, δε θα λειτουργούσε σωστά ο εγκέφαλος και δεν θα ήταν εφικτό να κάνουμε έρωτα. Έτσι, αποδεικνύει πόσο απαραίτητη είναι για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας.

Αν και η υψηλή χοληστερόλη είναι ένας αυξανόμενος παράγοντας κινδύνου, το σώμα μας παράγει χοληστερόλη καθώς τη χρειάζεται για να δημιουργήσει κυτταρικές μεμβράνες και σεξουαλικές ορμόνες όπως οιστρογόνα και τεστοστερόνη.

Διαβάστε ακόμα

Το λένε οι επιστήμονες! Ο λόγος που κοιτούν εκεί… κάτω

Η χοληστερόλη παράγεται στο ενσωματωμένο… εργοστάσιο του σώματός, το συκώτι.

Τα προβλήματα ξεκινούν όταν καταναλώνουμε πολλά κορεσμένα λιπαρά, τα οποία μπορούν να μετατραπούν σε πλάκα που επικαλύπτει και τελικά φράσσει τις αρτηρίες.

Πέρα λοιπόν από τον σημαντικό ρόλο της στη διαδικασία της πέψης και την προστασία του δέρματος, η χοληστερόλη τροφοδοτεί και την ερωτική μας διάθεση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις