Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

07

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τη γλίτωσε τελικά ο Τάσος Μαντέλης
ΕΛΛΑΔΑ

Τη γλίτωσε τελικά ο Τάσος Μαντέλης

Τη γλίτωσε τελικά ο Τάσος Μαντέλης Ποινή φυλάκισης 5 ετών αποφάσισε το δικαστήριο για τον Τάσο Μαντέλη, που μένει εκτός φυλακής. Το δικαστήριο μείωσε την πρωτόδικη ποινή κατά τρία χρόνια, χαρίζοντας του έτσι την ελευθερία του, την οποία ωστόσο πρέπει να πληρώσει ακριβά. Και αυτό γιατί πρέπει να την εξαγοράσει προς 40 ευρώ ημερησίως, δηλαδή  […]

Τη γλίτωσε τελικά ο Τάσος Μαντέλης

Ποινή φυλάκισης 5 ετών αποφάσισε το δικαστήριο για τον Τάσο Μαντέλη, που μένει εκτός φυλακής.

Το δικαστήριο μείωσε την πρωτόδικη ποινή κατά τρία χρόνια, χαρίζοντας του έτσι την ελευθερία του, την οποία ωστόσο πρέπει να πληρώσει ακριβά.

Και αυτό γιατί πρέπει να την εξαγοράσει προς 40 ευρώ ημερησίως, δηλαδή  ο πρώην υπουργός θα πρέπει να πληρώσει για την «ελευθερία» ποσό που φτάνει τις 140.000 ευρώ.

«Να με ελαφρύνετε όσο μπορείτε. Ζω με 1.100 ευρώ το μήνα σύνταξη εγώ και η οικογένεια μου», είπε ο κ.Μαντέλης, ζητώντας από το δικαστήριο το ποσό να μπει σε δόσεις και επιπλέον να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερο αυτό που θα επιδικαστεί ως χρηματική ικανοποίηση του Δημοσίου.

Οι δικαστές αποφάσισαν να του χορηγηθεί η δυνατότητα πληρωμής των 140.000 ευρώ σε 32 μηνιαίες δόσεις ενώ επιδίκασε 30.000 ευρώ, απαιτητά από όλους τους καταδικασθέντες, ως χρηματική ικανοποίηση του Δημοσίου.

Ένοχος ο Μαντέλης – Πήρε από τα… μαύρα ταμεία της Siemens

Παράλληλα , ποσό περίπου 230.000 ευρώ του κ. Μαντέλη που είχε δεσμευτεί μόλις έγινε γνωστή η υπόθεση, οι δικαστές αποφάσισαν να δοθεί ως ικανοποίηση στον ΟΤΕ και όχι στο Ελληνικό Δημόσιο, όπως ζήτησε ο κ. Μαντέλης.

Το πρώην μεγαλοστέλεχος της Siemens Ελλάς, ο 80χρονος Ηλίας Γεωργίου, ο οποίος έδωσε τα 450.0000 μάρκα σύμφωνα με την κατηγορία, στον Τάσο Μαντέλη δεν γλίτωσε τα σίδερα.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών. Η συνήγορός του, όπως είπε, θα ζητήσει αναίρεση της απόφασης από τον Άρειο Πάγο και άμεση αναστολή της ποινής.

Τέλος το δικαστήριο καταδίκασε τον συνεργάτη του πρώην υπουργού Αριστείδη Μαντά σε φυλάκιση 30 μηνών με αναστολή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις