Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Λουτσέσκου: Μας έκλεψαν το πρωτάθλημα, ήρθαμε για το Κύπελλο
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Λουτσέσκου: Μας έκλεψαν το πρωτάθλημα, ήρθαμε για το Κύπελλο

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, σε ακόμη μια συνέντευξη Τύπου, έκανε λόγο για ένα πρωτάθλημα που «κλάπηκε» από τον ΠΑΟΚ. «Είναι προφανές ότι δεν γίνεται να υπάρχει τέλεια ατμόσφαιρα Περιμέναμε 32 χρόνια για έναν τίτλο και τον τίτλο αυτό μας τον κλέβουν μέσα από τα χέρια μας με αποφάσεις. Είναι λογικό η ατμόσφαιρα να είναι έτσι… Από […]

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, σε ακόμη μια συνέντευξη Τύπου, έκανε λόγο για ένα πρωτάθλημα που «κλάπηκε» από τον ΠΑΟΚ.

«Είναι προφανές ότι δεν γίνεται να υπάρχει τέλεια ατμόσφαιρα Περιμέναμε 32 χρόνια για έναν τίτλο και τον τίτλο αυτό μας τον κλέβουν μέσα από τα χέρια μας με αποφάσεις. Είναι λογικό η ατμόσφαιρα να είναι έτσι… Από την άλλη όμως δεν πρέπει να μείνουμε στο παρελθόν. Πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα και τον τελικό. Είμαστε εδώ με την υπερηφάνεια μας, είμαστε εδώ για να κερδίσουμε τον τίτλο αυτόν», είπε ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ που υποστήριξε ότι παίζουν οι δύο καλύτερες ομάδες της χώρας με δύο τελείως διαφορετικά στιλ παιχνιδιού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις: 

Αυτή η αναμέτρηση που θα κριθεί; 

«Είναι ένα παιχνίδι και ένας τελικός. Δεν έχει να κάνει με τίποτα από όσα έχουν συμβεί κατά τη διάρκειας της σεζόν. Χωρίς αμφιβολία παίζουν οι καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Δύο ομάδες που παίζουν διαφορετικό ποδόσφαιρο.

Για την ομάδα του και το πνεύμα των παικτών του μέχρι το τέλος της σεζόν:

 «Πάντα έλεγα ότι η δουλειά που κάνουμε είναι φανταστική. Το πνεύμα των παικτών και η φιλοσοφία μετά το κάθε παιχνίδι είναι ιδανική. Προσπαθούσαμε για το καλύτερο μέχρι το τέλος. Και το πετύχαμε. Πήραμε τους περισσότερους βαθμούς στις αγωνιστικές και με ένα παιχνίδι λιγότερο από τους ανταγωνιστές μας. Αύριο είναι ένας τελικός που δεν έχει σχέση με ό,τι έγινε πριν, ένας τελικός που αναμετρώνται οι καλύτερες ομάδες και θα κριθεί στις λεπτομέρειες, στην ηρεμία στα κρίσιμα σημεία του αγώνα και στο ποια θα είναι η ομάδα που θα έχει το καθαρό μυαλό στις κρίσιμες στιγμές του αγώνα».

Ένταση με οπαδούς του ΠΑΟΚ – Kατέβηκαν με ρόπαλα

Κάποιο σχόλιο για τον διαιτητή: 

«Δεν θέλω να σχολιάσω την απόφαση αυτή. Έχουμε να λάβουμε υπόψη μας κάθε λεπτομέρεια για το ματς. Η ΑΕΚ ξέρουμε ότι προσπαθεί πάρα πολύ σε κάθε παιχνίδι, προκαλεί αρκετά και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να έχουμε καθαρό μυαλό και να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις, να έχουμε το καθαρό μυαλό την στιγμή που θα χρειαστεί…».

Εάν επηρεάζεται που το ματς είναι στο ΟΑΚΑ;

«Η Ομοσπονδία που διοργανώνει τον τελικό έχοντας θέληση να το κάνει επιτυχημένα είπε ότι το μόνο στο γήπεδο αυτό μπορεί να το πετύχει. Αυτό είναι η έδρα της ΑΕΚ. Είμαστε εδώ να παίζουμε έναν τελικό με το πνεύμα μας και τη δουλειά μας. Και με αυτοπεποίθηση».

Τι εννοούσε ότι η ΑΕΚ παίζει προκλητικά:

«Είμαστε ομάδα που θέλουμε να έχουμε την μπάλα. Να έχουν τον έλεγχο του αγώνα. Η ΑΕΚ προσπαθεί να παίζει απλά και γρήγορα στην επίθεση και έρχεται επιθετικά για τις 2ες μπάλες. Είναι δυο διαφορετικά ειδή παιχνιδιού».

Για την προσπάθεια όλη της ομάδας:

«Αισθάνομαι λυπημένος που χάσαμε στην Τρίπολη. Υπερήφανος για τους παίκτες και τι δουλειά που έχουν κάνει. Αλλά έχουμε έναν τελικό ακόμη. Αυτη είναι η σκέψη και η νοοτροπία μας. Να σκεφτόμαστε αυτό που έχουμε μπροστά μας και όχι κάτι άλλο».

Ποια ομάδα έχει μεγαλύτερο κίνητρο;

«Κανένας δεν έχει να αποδείξει κάτι. Ό,τι είχαμε το κάναμε στη σεζόν. Τώρα απλώς θέλουμε το κύπελλο για όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Τους οπαδούς μας, το αφεντικό μας. Για όλους …»

Το μήνυμά του για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ:

«Είναι προφανές ότι δεν γίνεται να υπάρχει τέλεια ατμόσφαιρα Περιμέναμε 32 χρόνια για έναν τίτλο και τον τίτλο αυτό μας τον κλέβουν μέσα από τα χέρια μας με αποφάσεις. Είναι λογικό η ατμόσφαιρα να είναι έτσι… Από την άλλη όμως δεν πρέπει να μείνουμε στο παρελθόν. Πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα και τον τελικό.

Είμαστε εδώ με την υπερηφάνεια μας, είμαστε εδώ για να κερδίσουμε τον τίτλο αυτόν.

Απέναντι μας είναι μια πολύ καλή ομάδα, χωρίς να έχει σημασία τι συνέβη και χωρίς να σκεφτόμαστε εμείς ότι με την δουλειά τους κέρδισαν λιγότερους βαθμούς αλλά πήραν τον τίτλο… Η ΑΕΚ είναι δυνατή ομάδα».

Βιεϊρίνια: «Δεν έχουμε να αποδείξουμε κάτι με την ΑΕΚ»

Για «κλοπή» του πρωταθλήματος έκανε λόγο ο Αντελίνο Βιεϊρίνια στις δηλώσεις του για τον αυριανό τελικό Κυπέλλου. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ υπογράμμισε πως η ομάδα του απέδειξε καθ’ όλη τη σεζόν πως ήταν καλύτερη από την ΑΕΚ, εμφανίστηκε διψασμένος για την κατάκτηση του τροπαίου και ευχήθηκε να κυλήσουν όλα ομαλά αύριο στο ΟΑΚΑ.

Απολογητικό mail Περέιρα στους Έλληνες διαιτητές

Αναλυτικά όσα είπε ο Βιεϊρίνια:

«Είναι ένας τελικός και έχουμε μοναδικό στόχο να κερδίσουμε. Όλη την εβδομάδα έχουμε κάνει αυτά που πρέπει να κάνουμε για να παρουσιαστούμε έτοιμοι… Αν χάσουμε το Κύπελλο, ίσως ο κόσμος να σκεφτεί πως η χρονιά είναι αποτυχημένη. Για μένα και για όλη την ομάδα κάναμε ό,τι μπορούσαμε μέσα στη σεζόν, τελειώσαμε το πρωτάθλημα με τους περισσότερους βαθμούς, αλλά μας το έκλεψαν. Ήρθα ξανά στον ΠΑΟΚ για να κερδίσω τίτλους με την αγαπημένη μου ομάδα. Πρώτα από όλα πρέπει να πάρουμε το Κύπελλο… Είμαι πολύ χαρούμενος που ξαναγύρισα και κάναμε τη σεζόν που κάναμε φέτος, μακάρι να τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο, με έναν τίτλο».

Για το γεγονός πως έχει πανηγυρίσει μέχρι και EURO, αλλά όχι πολλούς τίτλους με τον ΠΑΟΚ

«Είναι διαφορετικό… Με την εθνική, έχεις μια χώρα από πίσω σου, είσαι ένα μήνα με την εθνική και δεν είσαι συνεχώς μαζί με τους συμπαίκτες σου. Για μένα τουλάχιστον είναι διαφορετικό. Παίζω με τον ΠΑΟΚ, είναι η ομάδα μου, δεν έχω κερδίσει πολλούς τίτλους και δεν θέλω να αφήσω να πάει χαμένη η ευκαιρία».

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ και το πόσο έλειψε

«Νιώθαμε φέτος την τιμωρία. Αν δεν προκαλείς τον κόσμο του ΠΑΟΚ, όλα είναι καλά. Όπως και με κάθε φίλαθλο στην Ελλάδα. Εμείς πρέπει να σκεφτούμε μόνο το παιχνίδι, τους θέλουμε δίπλα μας παντού, όχι μόνο στον τελικό, αλλά και τη νεά σεζόν. Πιστεύω πως τα μέτρα ασφαλείας στον αυριανό τελικό θα είναι αρκετά. Φέτος παίξαμε σε άδειο γήπεδο. Είμαστε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου που παίξαμε χωρίς κόσμο μία χρονιά. Τους θέλουμε δίπλα μας, μόνο έτσι θα κερδίσουμε κάτι»

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος από την ΑΕΚ

«Δεν χρειάζεται αύριο να δείξουμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ. Το δείξαμε όλη τη σεζόν. Θα ήμασταν πρωταθλητές αν δεν μας είχαν πάρει τους βαθμούς… Για εμάς θέλουμε να νικήσουμε. Για τον κόσμο μας, τον πρόεδρό μας, για όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ, όχι για να αποδείξουμε κάτι στην ΑΕΚ».

Για το τι του δίδαξε η φετινή σεζόν

«Έμαθα να μένω ήρεμος σε φάσεις που είναι πολύ δύσκολο να συγκρατηθείς. Αυτό που έγινε φέτος, μακάρι να μην ξαναγίνει τα επόμενα χρόνια. Κανείς ποδοσφαιριστής δεν θέλει να αισθάνεται πως τον κλέβουν μέσα από τα χέρια του. Νομίζω πως θα μας κάνει πιο δυνατούς αυτά που βιώσαμε».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις