Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΑΣΑ: Επαναλειτουργεί η λεωφορειακή γραμμή Χ80
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΑΣΑ: Επαναλειτουργεί η λεωφορειακή γραμμή Χ80

Επαναλειτουργεί από την Πέμπτη 10 Μαΐου, η λεωφορειακή γραμμή Χ80 «Πειραιάς-Ακρόπολη-Σύνταγμα EXPRESS», σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ. Με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, αλλά και των επισκεπτών-τουριστών της πόλης ο ΟΑΣΑ αποφάσισε να βγάλει πάλι στον «δρόμο» το Χ80. Η λεωφορειακή γραμμή Χ80 θα πραγματοποιεί δρομολόγια, συνδέοντας τον τερματικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων του ΟΛΠ […]

Επαναλειτουργεί από την Πέμπτη 10 Μαΐου, η λεωφορειακή γραμμή Χ80 «Πειραιάς-Ακρόπολη-Σύνταγμα EXPRESS», σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ.

Με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, αλλά και των επισκεπτών-τουριστών της πόλης ο ΟΑΣΑ αποφάσισε να βγάλει πάλι στον «δρόμο» το Χ80.

Η λεωφορειακή γραμμή Χ80 θα πραγματοποιεί δρομολόγια, συνδέοντας τον τερματικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων του ΟΛΠ στον Πειραιά (Ακτή Ξαβερίου και Ακτή Μιαούλη) με την Ακρόπολη και το κέντρο του Πειραιά με αυτό της Αθήνας, ενώ θα διέρχεται, στην επιστροφή της προς Πειραιά, από το «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, η εν λογω γραμμή καλύπτει, κυκλικά, σε περίπου 60 λεπτά, απόσταση 27 χιλιομέτρων. Δηλαδή, σε μισή ώρα ο επιβάτης μπορεί να φτάσει στο κέντρο της Αθήνας από το λιμάνι του Πειραιά και αντίστροφα.

Διαβάστε ακόμα:

Αναστέλλεται η αυριανή στάση εργασίας

Αποτελείται συνολικά από 16 στάσεις, αναδεικνύοντας σημεία του Πειραιά και της Αθήνας με ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον, όπως το Μουσείο Ακρόπολης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, το Πλανητάριο, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Ενδεικτικά, στάσεις υπάρχουν στις δύο εξόδους του τερματικού σταθμού κρουαζιέρας στον ΟΛΠ, στο κέντρο του Πειραιά, στον σταθμό μετρό «Νέο Φάληρο» (Στάδιο Καραϊσκάκη), στον σταθμό μετρό «Συγγρού-Φιξ», στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», στην Ακρόπολη και στο Σύνταγμα, με ξεχωριστά σημεία επιβίβασης-αποβίβασης επιβατών.

Από τις ενδιάμεσες στάσεις της νέας λεωφορειακής γραμμής παρέχεται η δυνατότητα μετεπιβίβασης:
α. Σε βασικούς σταθμούς μετρό («Συγγρού-Φιξ», «Νέο Φάληρο» και «Σύνταγμα»).
β. Στις λεωφορειακές γραμμές Χ96 (από τον Πειραιά) και Χ95 (από Σύνταγμα) προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Διαβάστε ακόμα:

Η ΕΛ.ΑΣ βγαίνει στους δρόμους με νέα ποδήλατα (pics)

Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση και ανά 35-40 λεπτά, από τις 7:00 (με αναχώρηση από την αφετηρία, επί της ακτής Ξαβερίου).

Στη λεωφορειακή γραμμή Χ80 ισχύουν:
– Το ημερήσιο εισιτήριο απεριόριστων διαδρομών, αξίας 4,50 ευρώ, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον επιβάτη να μετακινηθεί μέσα στην ίδια ημέρα και σε όλο το υπόλοιπο δίκτυο του ΟΑΣΑ.
– Το τουριστικό εισιτήριο, αξίας 22 ευρώ, με το οποίο ο επιβάτης μετακινείται απεριόριστα για τρεις ημέρες σε όλο το δίκτυο, συμπεριλαμβανομένης της μετακίνησής του από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις