alphafreepress.gr / PLUS / Αυγά, μια δύσκολη υπόθεση που δεν… ομολογούμε!
PLUS

Αυγά, μια δύσκολη υπόθεση που δεν… ομολογούμε!

Όλα τα μυστικά για το αυγό!

Το ξέρετε μάλλον, πως οι περισσότεροι δεν τα καταφέρνουν με τα αυγά, ούτε με το βράσιμο, ούτε με το ξεφλούδισμα. Διαβάστε τα κολπάκια για να απολαμβάνετε το αυγουλάκι σας, έτσι όπως το έχετε στο μυαλό σας.

Αν θέλετε αυγό πολύ μελάτο, βράστε το 3-4 λεπτά.

Για να το φάτε, το καλύτερο είναι να βγάλετε το 1/3 από το τσόφλι από την πάνω μεριά του και να το φάτε με ένα κουταλάκι.

Αν θέλετε αυγό λίγο μελάτο, βράστε το 5-6 λεπτά.
Εδώ, μπορείτε είτε με τον 1ο τρόπο, είτε μπορείτε να το ξεφλουδίσετε ολικώς για να το φάτε.

Αν θέλετε αυγό σφιχτό, βράστε το 12 λεπτά.

Η νοστιμότερη αραβική πίτα: Τι να μην ξεχάσεις για να εντυπωσιάσεις!

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ισχύουν αυτοί οι χρόνοι είναι:

α) τα αυγά να μην είναι από το ψυγείο, αλλά να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος,

β) να είναι μεσαίου μεγέθους(τα κλασσικά αυγά μας),

γ) να βράζετε ~5 αυγά με νερό ίσα ίσα που θα τα καλύπτει σε ένα κατσαρολάκι, και θα κάθονται όλα στον πάτο.

Αφού τελειώσετε με το βράσιμο, χύστε αμέσως το καυτό νερό από το κατσαρολάκι και προσθέστε παγωμένο νερό (αν μπορείτε να βάλετε και παγάκια, ακόμα καλύτερα!).

Αφήστε για 10 λεπτά τα αυγά σας έτσι, για να κρυώσουν.

Αν δεν είναι το αυγό σας πολύ φρέσκο, θα ξεφλουδιστεί πολύ εύκολα.

Δείτε εδώ πολλά χρήσιμα tips