Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

13

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Οικογενειακό επίδομα – Ποιοι κινδυνεύουν να το χάσουν
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικογενειακό επίδομα – Ποιοι κινδυνεύουν να το χάσουν

Κόβεται το οικογενειακό επίδομα σε όσους δεν προχωρήσουν στην κατάθεση των φορολογικών τους δηλώσεων έως τις 20 Ιουνίου. Το χαμηλό πλήθος των φορολογικών δηλώσεων οδήγησε την κυβέρνηση σε δραστικές λύσεις. Οι δικαιούχοι των οικογενειακών επιδομάτων (τα οποία υπολογίζονται με εισοδηματικά κριτήρια) καλούνται να υποβάλουν δήλωση έως 20 Ιουνίου, ώστε να τα λάβουν μεταξύ 25 -27 Ιουνίου […]

Κόβεται το οικογενειακό επίδομα σε όσους δεν προχωρήσουν στην κατάθεση των φορολογικών τους δηλώσεων έως τις 20 Ιουνίου.

Το χαμηλό πλήθος των φορολογικών δηλώσεων οδήγησε την κυβέρνηση σε δραστικές λύσεις.

Οι δικαιούχοι των οικογενειακών επιδομάτων (τα οποία υπολογίζονται με εισοδηματικά κριτήρια) καλούνται να υποβάλουν δήλωση έως 20 Ιουνίου, ώστε να τα λάβουν μεταξύ 25 -27 Ιουνίου αντί για τα τέλη Μάη .

Αυτό σημάινει πως όποιος δεν κάνει δήλωση έως 20 Ιουνίου, δεν θα λάβει επίδομα μεταξύ 25 -27 Ιουνίου. Μεταξύ 20 -31 Μαΐου θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το επίδομα (Α 21). Για να υποβάλει κανείς αίτηση, πρέπει πρώτα να έχει κάνει δήλωση για το 2017.

Διαβάστε ακόμα

Επίδομα παιδιού: Πότε θα γίνει η καταβολή της Β’ δόσης

Η νέα ηλεκτρονική διαδικασία των αιτήσεων Α21 θα ξεκινήσει το τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου (δηλαδή μεταξύ 10 -31 Μαΐου).

Ταυτόχρονα θα έχει ολοκληρωθεί τεχνικά η νέα πλατφόρμα για την αίτηση Α21 που θα προσφέρει σημαντικά καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων δεδομένου ότι θα τους απαλλάσσει από κάθε γραφειοκρατική διαδικασία και προσκόμιση δικαιολογητικών, αλλά και θα ενσωματώνει ταυτόχρονα όλες τις απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας με ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ.

Επισημαίνεται μάλιστα ότι η μετακίνηση αυτή δεν θα επηρεάσει σε καμία περίπτωση την επόμενη προγραμματισμένη πληρωμή της Γ΄ δόσης στα τέλη Ιουλίου, η οποία και θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 25 – 27 Ιουλίου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 για το 2018 έως και την 20η Ιουλίου.

Μάλιστα στις Β΄ και Γ΄ δόσεις θα συμπεριλαμβάνονται όλες οι αναδρομικές οφειλές από την αρχή του έτους του νέου επιδόματος παιδιού, οι τυχόν αναγκαίοι συμψηφισμοί καθώς και αναδρομικές οφειλές εκκρεμοτήτων προηγούμενων ετών που θα έχουν οριστικοποιηθεί και ελεγχθεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις