Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Το ΔΝΤ απειλεί τη Βενεζουέλα
ΚΟΣΜΟΣ

Το ΔΝΤ απειλεί τη Βενεζουέλα

Αυστηρή προειδοποίηση έλαβε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η Βενεζουέλα, , για την αποτυχία της χώρας να παράσχει κρίσιμα οικονομικά στοιχεία. Πολύ πιθανό, αυτό να φέρει ως  αποτέλεσμα την αποπομπή της από το Ταμείο. Το συμβούλιο του ΔΝΤ κατέληξε ότι η Βενεζουέλα απέτυχε να εφαρμόσει μέτρα τα οποία είχε ζητήσει το Ταμείο πέρυσι, ή να […]

Αυστηρή προειδοποίηση έλαβε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η Βενεζουέλα, , για την αποτυχία της χώρας να παράσχει κρίσιμα οικονομικά στοιχεία.

Πολύ πιθανό, αυτό να φέρει ως  αποτέλεσμα την αποπομπή της από το Ταμείο.

Το συμβούλιο του ΔΝΤ κατέληξε ότι η Βενεζουέλα απέτυχε να εφαρμόσει μέτρα τα οποία είχε ζητήσει το Ταμείο πέρυσι, ή να παράσχει πληροφορίες- κλειδιά.

Πλέον, το ΔΝΤ έδωσε στη Βενεζουέλα περιθώριο έξι μηνών, για να υιοθετήσει τα συγκεκριμένα επανορθωτικά μέτρα και έπειτα από αυτό το διάστημα θα κριθεί η πρόοδος της χώρας στην εφαρμογή τους. Βέβαια, σημειώνει το AFP, η Βενεζουέλα δεν δανείζεται από το Ταμείο, οπότε ουσιαστικά δεν υπάρχει μέσο πίεσης.

Η τελευταία φορά που παρείχε χρηματοδότηση στη χώρα το ΔΝΤ ήταν το 2001.

Εκλογές στην Τουρκία: Το plan B του Ερντογάν

Πιθανές επιπτώσεις αυτής της εξέλιξης είναι η αναστολή του δικαιώματος ψήφου, της χρηματοδότης και σε ακραίες περιπτώσεις η αποπομπή.

Το τελευταίο μέτρο το έχει υιοθετήσει μόνο μια φορά το Ταμείο, στην περίπτωση της Τσεχοσλοβακίας το 1954.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις