Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Απάτη με… ταχυδρόμους – “Χτυπούσαν” ασταμάτητα
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτη με… ταχυδρόμους – “Χτυπούσαν” ασταμάτητα

Του Πέτρου Καρσιώτη Και τους… ταχυδρόμους (!), υποδύονται μέλη εγκληματικών ομάδων που ειδικεύονται στην εξαπάτηση πολιτών! Ντυμένοι ανάλογα και φορώντας το γνωστό καπελάκι, έχοντας περασμένη μια τσάντα στον ώμο, οι… ταχυδρόμοι χτυπούσαν πολλές φορές! Υπόσχονταν ότι έχουν στην ταχυδρομική τσάντα έγγραφα για «επιστροφή χρημάτων» από Εφορία, Τράπεζες η ασφαλιστικές εταιρίες,  για τους δήθεν δικαιούχους. Ζητούσαν μετρητά […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Και τους… ταχυδρόμους (!), υποδύονται μέλη εγκληματικών ομάδων που ειδικεύονται στην εξαπάτηση πολιτών!

Ντυμένοι ανάλογα και φορώντας το γνωστό καπελάκι, έχοντας περασμένη μια τσάντα στον ώμο, οι… ταχυδρόμοι χτυπούσαν πολλές φορές!

Υπόσχονταν ότι έχουν στην ταχυδρομική τσάντα έγγραφα για «επιστροφή χρημάτων» από Εφορία, Τράπεζες η ασφαλιστικές εταιρίες,  για τους δήθεν δικαιούχους.

Ζητούσαν μετρητά για τα «παράβολα»

Ως συνήθως όμως, ζητούσαν σημαντικά χρηματικά ποσά για την πληρωμή των… παραβόλων η των χαρτοσήμων.

Όταν τα έπαιρναν στα χέρια γίνονταν καπνός…

Ο κίνδυνος της φυλάκισης

Άλλες φορές όμως, έλεγαν ότι συγγενικά πρόσωπα των θυμάτων χρωστούσαν στο Δημόσιο και ότι να δεν καταβάλλονταν τα ποσά πάραυτα, υπήρχε ο κίνδυνος της φυλάκισης!

Και βέβαια δεν υποδύονταν μόνο τους ταχυδρόμους.

Αλλά και τους εφοριακούς, τους λογιστές και τους ασφαλιστές.

Με κινηματογραφικό τρόπο και μεγάλη ταρίφα, μετέφεραν μετανάστες στην Ελλάδα

Δια της μεθόδου της απασχολήσεως

Δηλώνοντας αυτές τις ιδιότητες, έμπαιναν και στα σπίτια και την ώρα που συνεργοί τους απασχολούσαν τα θύματα για το… πως θα λάβουν την δήθεν επιστροφή, έκλεβαν από χρήματα, κοσμήματα και ό,τι άλλο αντικείμενο αξίας έβρισκαν!

Έστηναν τα δόκανα για να πιάσουν τους ευκολόπιστους, στις λαϊκές αγορές η στα… κοιμητήρια!

Συνελήφθησαν τέσσερις – Αναζητείται μια γυναίκα

Εν τέλει,  για τις συγκεκριμένες δραστηριότητες από  αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής, συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 43,42,45 και 33 ετών, ενώ αναζητείται και 24χρονη υπήκοος Αλβανίας.

Η Αστυνομία αναφέρει ακόμη ότι άλλοτε ήταν ευγενικοί διαθέτοντας και δικό τους αυτοκίνητο για τη μεταφορά των θυμάτων στην τράπεζα ή στο σπίτι ενώ άλλες φορές χρησιμοποιούσαν και βία όταν τα θύματα καταλάβαιναν την απάτη!

Αγία Παρασκευή, Άλιμος, Χαλάνδρι, Ηράκλειο, Αρτέμιδα χτύπησαν οι… ταχυδρόμοι

Μέχρι στιγμής εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, με τον ίδιο τρόπο δράσης, ενέχονται σε συνολικά εννέα περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων και κλοπής, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, μεταξύ των οποίων ο Άλιμος, το Χαλάνδρι, η Αγία Παρασκευή, το Ηράκλειο και η Αρτέμιδα.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί όλο το πλέγμα της εγκληματικής τους δραστηριότητας και να ταυτοποιηθούν και άλλες τυχόν περιπτώσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις