Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

29

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Σκοπιανό: Ένα βήμα “πίσω” από τον Ζόραν Ζάεφ
ΚΟΣΜΟΣ

Σκοπιανό: Ένα βήμα “πίσω” από τον Ζόραν Ζάεφ

Ένα βήμα πίσω φαίνεται πως κάνει ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, όσον αφορά στο θέμα του συντάγματος. Νωρίτερα, εξέφραζε την αισιοδοξία του για τη λύση, σε ένα ζήτημα – θηλιά για την Ελλάδα. Η ΠΓΔΜ θα πρέπει σίγουρα να ανοίξει το θέμα του συντάγματός της, πριν από την ένταξή της στην ΕΕ, όπως όλα τα άλλα μέλη, […]

Ένα βήμα πίσω φαίνεται πως κάνει ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, όσον αφορά στο θέμα του συντάγματος.

Νωρίτερα, εξέφραζε την αισιοδοξία του για τη λύση, σε ένα ζήτημα – θηλιά για την Ελλάδα.

Η ΠΓΔΜ θα πρέπει σίγουρα να ανοίξει το θέμα του συντάγματός της, πριν από την ένταξή της στην ΕΕ, όπως όλα τα άλλα μέλη, δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ.

«Η ΠΓΔΜ σίγουρα θα ανοίξει το σύνταγμα πριν από την ένταξη στην ΕΕ, ακριβώς όπως όλες οι άλλες χώρες μέλη, μεταφέροντας ένα τμήμα της κυριαρχίας της στην Ενωση.

Αν απαιτούνται πρόσθετες εγγυήσεις, ως ασφάλεια για τους Ελληνες πολίτες, τότε αυτό θα μπορούσε να συζητηθεί ως επιλογή», δήλωσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ.

Για διπλό δημοψήφισμα κάνει λόγο ο Ζόραν Ζάεφ

«Αναζητούμε όλες τις πιθανές δημιουργικές επιλογές για μια λύση, γνωρίζοντας ότι μια τέτοια λύση είναι εφικτή αν οι θεσμοί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΠΓΔΜ ψηφίσουν υπέρ της», συμπλήρωσε ο Ζάεφ.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι οι θεσμοί θα πρέπει να εγκρίνουν τη λύση και όχι ο ίδιος ή ο Αλέξης Τσίπρας, ή οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Νίκολα Ντιμιτρόφ και Νίκος Κοτζιάς.

«Πιθανότατα έχω αναφέρει όλες τις επιλογές για μια λύση, αλλά λαμβάνοντας υπόψη την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα», κατέληξε.

Σύμφωνα με το RFE / RL, ο Ζάεφ υποστήριξε πως μαζί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδα, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τους τους δύο υπουργούς Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ και Νίκο Κοτζιά, «μπορούν να συνάψουν συμφωνία, ωστόσο, οι θεσμοί και οι πολίτες των δύο χωρών θα έχουν την τελευταία λέξη και θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις