Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

26

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Κοτζιάς για εμβολισμό σκάφους: Οι Τούρκοι δεν παραβίασαν την κόκκινη γραμμή
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοτζιάς για εμβολισμό σκάφους: Οι Τούρκοι δεν παραβίασαν την κόκκινη γραμμή

Στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και η συζήτησε κινήθηκε γύρω από τα ελληνοτουρκικά. Υπήρξαν μία-δύο περιπτώσεις, που παραλίγο να ξεπεραστούν οι «κόκκινες γραμμές» με την Τουρκία, δηλώνει ο Νίκος Κοτζιάς. Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να έπεσαν σε παγίδα οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στις […]

Στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και η συζήτησε κινήθηκε γύρω από τα ελληνοτουρκικά.

Υπήρξαν μία-δύο περιπτώσεις, που παραλίγο να ξεπεραστούν οι «κόκκινες γραμμές» με την Τουρκία, δηλώνει ο Νίκος Κοτζιάς.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να έπεσαν σε παγίδα οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης.

«Δεν είμαι σε θέση να σας πω αν έπεσαν σε παγίδα ή ήταν σχεδιασμένο αυτό», απάντησε σε σχετική ερώτηση. «Ο τρόπος όμως της συμπεριφοράς δείχνει αλλαγή αντίληψης. Δεν είναι η Τουρκία που παλαιότερα ανταλλάσαμε -εγώ έχω ένα ολόκληρο αρχείο πάνω στο γραφείο μου- τους φαντάρους που μπαίναν και συλλαμβάνονταν.

Τους χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή με διαφορετικό τρόπο. Εγώ απέφυγα να μιλήσω όλο τον πρώτο καιρό για το ζήτημα διότι η δικιά μου μελέτη ήταν ότι έρχεται κάποια στιγμή που οι Τούρκοι αλλάζουν τη συμπεριφορά τους και αυτή ήταν αυτή η περίπτωση», πρόσθεσε.

Νέα τουρκική πρόκληση: Έλληνες, θα σας ρίξουμε στη θάλασσα

«Φτάσαμε σε μια δύο περιπτώσεις κοντά στο να ξεπεραστούν οι κόκκινες γραμμές με την Τουρκία», ανέφερε ακόμη.

Μία από αυτές τις περιπτώσεις ήταν «η πρόκληση που έγινε στα Ίμια με τον εμβολισμό σκάφους». «Αυτός ο εμβολισμός, αν δεν υπήρχε ηρεμία και ψυχραιμία από την ελληνική πλευρά ουδείς ξέρει πού θα οδηγούσε» επισήμανε ο υπουργός.

Η εκπομπή θα μεταδοθεί μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις