Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

30

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ελεύθερος κυκλοφορεί ένας από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελεύθερος κυκλοφορεί ένας από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Πέρασε τις πύλες του αστυνομικού τμήματος του Ολυμπιακού Χωριού ο ένας από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που έφθασαν στη χώρα μας την επομένη του πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016. Σήμερα το πρωί δόθηκαν στον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου Σουλεϊμάν Οζκαγιανακτσίμ, τα χαρτιά του. Προορισμός,  σπίτι σε άγνωστη τοποθεσία. Θα κυκλοφορεί υπό αυστηρή φρούρηση. Ο εν λόγω αξιωματικός αφέθηκε ελεύθερος με […]

Πέρασε τις πύλες του αστυνομικού τμήματος του Ολυμπιακού Χωριού ο ένας από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που έφθασαν στη χώρα μας την επομένη του πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016.

Σήμερα το πρωί δόθηκαν στον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου Σουλεϊμάν Οζκαγιανακτσίμ, τα χαρτιά του.

Προορισμός,  σπίτι σε άγνωστη τοποθεσία. Θα κυκλοφορεί υπό αυστηρή φρούρηση.

Ο εν λόγω αξιωματικός αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση του ΣτΕ στις 19 Απριλίου και μέχρι την τελική κρίση του ίδιου δικαστηρίου για τη χορήγηση ασύλου.

Γιούνκερ: Σας εξορκίζω, κάντε τις μεταρρυθμίσεις – Μήνυμα και στην Άγκυρα

Συγκεκριμένα, στις 19 Απριλίου το ΣτΕ έκανε δεκτή εν μέρει την αίτηση αναστολής του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη χορήγηση ασύλου στον εν λόγω αξιωματικό, κρίνοντας ότι ο αξιωματικός πρέπει να παραμείνει σε καθεστώς προστασίας μέχρι την έκδοση της απόφασης στην επί της ουσίας διαδικασία, δηλαδή μετά τη συζήτηση της αίτησης ακύρωσης της χορήγησης ασύλου του, η οποία θα γίνει στο ανώτατο δικαστήριο στις 4 Μαΐου.

Να σημειωθεί ότι στον Τούρκο αξιωματικό δεν θα χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις