Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Έξι λόγοι να βάλεις τώρα αυτά τα πετραδάκια στον χώρο σου
PLUS

Έξι λόγοι να βάλεις τώρα αυτά τα πετραδάκια στον χώρο σου

Υπάρχουν πολλά αποσμητικά χώρων στην αγορά, τα οποία καλύπτουν τις δυσάρεστες μυρωδιές με ισχυρά χημικά, που μπορεί να είναι τοξικά για την υγεία. Αντιθέτως, οι πέτρες του ζεόλιθου είναι ένας φυσικός και απόλυτα ασφαλής μέθοδος που σας προτείνουμε για τον καθαρισμό του αέρα, την απορρόφηση της μυρωδιάς και μάλιστα χρησιμοποιείται ξανά και ξανά, οπότε μόλις […]

Υπάρχουν πολλά αποσμητικά χώρων στην αγορά, τα οποία καλύπτουν τις δυσάρεστες μυρωδιές με ισχυρά χημικά, που μπορεί να είναι τοξικά για την υγεία.

Αντιθέτως, οι πέτρες του ζεόλιθου είναι ένας φυσικός και απόλυτα ασφαλής μέθοδος που σας προτείνουμε για τον καθαρισμό του αέρα, την απορρόφηση της μυρωδιάς και μάλιστα χρησιμοποιείται ξανά και ξανά, οπότε μόλις τα αγοράσετε θα τα έχετε για πάντα.

Οι ζεόλιθοι είναι μικροπορώδη, αργιλοπυριτικά άλατα που βρίσκονται ήδη σε πολλά οικιακά προϊόντα, όπως στην άμμο για τις γάτες και στα απορρυπαντικά πλυντηρίων ρούχων.

Κατοικίδια

Το δοχείο με άμμο της γάτας είναι πάντοτε ένας χώρος που μυρίζει και δεν υπάρχει τίποτα που να καλύπτει αυτή την δυσάρεστη αίσθηση. Είτε παλεύετε με τη δυσάρεστη οσμή της άμμου για τις γάτες, είτε το σκυλί σας λερώνει από δω κι από κει, επειδή ακόμη δεν έχει μάθει να λερώνει εκεί που πρέπει, τοποθετώντας ένα ανοιχτό πιάτο ζεόλιθου κοντά στην πηγή αυτή η δυσάρεστη αίσθηση διαλύεται.

Κάδος απορριμμάτων

Εάν δεν έχετε κάδο ανακύκλωσης και τοποθετείτε όλα τα σκουπίδια σε έναν κάδο απορριμμάτων, βάλτε λίγους ζεόλιθους στη βάση του κάδου πριν τοποθετήσετε την σακούλα. Ο ζεόλιθος θα παγιδεύσει τις αηδιαστικές αυτές μυρωδιές και την υγρασία που δημιουργούν αυτή τη μυρωδιά.

«Εξαφάνισε» τις κιτρινίλες από τα λευκά

Τσιγάρο

Η μυρωδιά του τσιγάρου είναι εξαίρετα ενοχλητική και διεισδύει στους καναπέδες και τα χαλιά μας. Δεν χρειάζεται να τρίβετε και να ξανατρίβετε τους τοίχους και τα πατώματα! Απλώς τοποθετήστε ένα μπολ με θρυμματισμένο ζεόλιθο στο δωμάτιο με την πιο έντονη μυρωδιά.

Μούχλα

Αυτή η μυρωδιά ίσως να μην φύγει εντελώς, αλλά ο ζεόλιθος μπορεί να μειώσει κατά πολύ την ένταση. Ο ζεόλιθος μπορεί να διώξει μεγάλο μέρος της υγρασίας του αέρα, εάν ο χώρος είναι υγρός με υπολείμματα μούχλας. Επίσης ο ζεόλιθος κάνει καλό στις πολυκαιρισμένες ντουλάπες και στα παλιά, ξεχασμένα συρτάρια.

Παπούτσια

Μια καλή στρατηγική είναι να προσθέσετε ζεόλιθο στην παπουτσοθήκη ή στο δωμάτιο που φυλάτε τα παπούτσια. Μια άλλη μέθοδος είναι να βάλετε μικρή ποσότητα θρυμματισμένου ζεόλιθου σε μια σακούλα και να την αφήσετε μέσα στα παπούτσια σας όταν τα αποθηκεύετε. Αυτό θα μειώσει πολύ τις μυρωδιές αλλά θα παγιδεύσει και την υγρασία.

Φρούτα

Εάν παρατηρήσετε ότι τα φρούτα σας αρχίζουν και χαλάνε, μουχλιάζουν και σαπίζουν ρίξτε μια χούφτα ζεόλιθου στη φρουτιέρα με τα μήλα και τα πορτοκάλια σας.

Αυτές οι μαγικές πετρούλες απορροφούν ορισμένα από τα αέρια που ενισχύουν τη φθορά, οπότε τα φρούτα σας θα μείνουν φρέσκα για περισσότερο χρόνο. Ενώ ο ζεόλιθος είναι ένα απόλυτα φυσικό προϊόν, καλύτερα να πλένετε τα φρούτα σας πριν τα καταναλώνεστε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις