Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

25

Φεβρουαρίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Φορολογικές δηλώσεις, τι ισχύει για τους 18χρονους
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις, τι ισχύει για τους 18χρονους

Ο 18χρονος που έχει να δηλώσει οποιουδήποτε ύψους πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, θα πρέπει να υποβάλει ξεχωριστή φορολογική δήλωση. Ξεχωριστή φορολογική δήλωση θα πρέπει να κάνει ένας 18άρης που μπορεί να μην έχει αποκτήσει εισοδήματα αλλά στο όνομά του έχουν πιστωθεί τόκοι καταθέσεων ακόμη και λίγων ευρώ. Ομοίως, θα πρέπει να υποβάλει δήλωση εάν είναι έγγαμος […]

Ο 18χρονος που έχει να δηλώσει οποιουδήποτε ύψους πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, θα πρέπει να υποβάλει ξεχωριστή φορολογική δήλωση.

Ξεχωριστή φορολογική δήλωση θα πρέπει να κάνει ένας 18άρης που μπορεί να μην έχει αποκτήσει εισοδήματα αλλά στο όνομά του έχουν πιστωθεί τόκοι καταθέσεων ακόμη και λίγων ευρώ.

Ομοίως, θα πρέπει να υποβάλει δήλωση εάν είναι έγγαμος ή έγγαμη τη στιγμή της υποβολής της φορολογικής δήλωσης!

Τι αλλάζει στους μισθούς εργαζομένων στα ταχυφαγεία 

Επίσης φορολογική δήλωση θα πρέπει να υποβάλει ένας 18άρης στην περίπτωση που δεν συγκατοικεί στο ίδιο σπίτι με τους γονείς του, αλλά διαμένει σε κτίσμα στο οποίο κατέχει έστω και ένα μικρό ποσοστό πλήρους κυριότητας ή επικαρπίας ή σε κτίσμα το οποίο του παραχωρήθηκε δωρεάν από τους γονείς του ή από κάποιον φίλο του, ο οποίος έχει στο όνομά του οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο που λαμβάνει υπόψη ως τεκμήριο διαβίωσης ή απέκτησε εντός του 2017 οποιασδήποτε άλλης μορφής εισόδημα.

Το ίδιο ισχύει και για τους 18χρονους που ίδρυσαν εντός του 2017 οποιαδήποτε επιχείρηση στο όνομά τους ή προχώρησαν εντός του 2017 σε έναρξη ελευθέριου επαγγέλματος.

Τέλος στις παράνομες παρακρατήσεις – Ποιοι θα δουν περισσότερα χρήματα

Οι μόνοι που δεν είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν φέτος δική τους δήλωση φορολογίας εισοδήματος είναι όσοι 18χρονοι πέρυσι δεν είχαν καθόλου εισοδήματα ούτε περιουσιακά στοιχεία που να από τελούν τεκμήρια ή φιλοξενήθηκαν σε σπίτια γονέων, άλλων συγγενών ή φίλων, ή n είναι φοιτητές και λόγω σπουδών διαμένουν με ενοίκιο σε άλλη πόλη από αυτήν στην οποία ζουν οι γονείς τους.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις