Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σαν σήμερα “έφυγε” ο Καραμανλής – Όταν δάκρυσε για τη Μακεδονία (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαν σήμερα “έφυγε” ο Καραμανλής – Όταν δάκρυσε για τη Μακεδονία (vid)

Σαν σήμερα, πριν από 20 χρόνια, έφυγε σε ηλικία 91 ετών, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ο Μακεδόνας πολιτικός πέρασε από όλα τα αξιώματα, γράφοντας ιστορία στην πολιτική ζωή αυτού του τόπου. Ήταν αυτός, που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη και διετέλεσε τέσσερις φορείς Πρωθυπουργός της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας και δύο φορές Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Πέθανε […]

Σαν σήμερα, πριν από 20 χρόνια, έφυγε σε ηλικία 91 ετών, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ο Μακεδόνας πολιτικός πέρασε από όλα τα αξιώματα, γράφοντας ιστορία στην πολιτική ζωή αυτού του τόπου.

Ήταν αυτός, που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη και διετέλεσε τέσσερις φορείς Πρωθυπουργός της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας και δύο φορές Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Πέθανε μετά από σύντομη ασθένεια το 1998, σε ηλικία 91 ετών.

Μια από τις τελευταίες του δηλώσεις, και η μοναδική ίσως που έδειξε τον συναισθηματισμό του, ήταν η δήλωση του για το Μακεδονικό, το 1992.

Εκείνη την εποχή ο Καραμανλής ήταν για 2η φορά εκλεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το Σκοπιανό ήταν στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας.

Δείτε ακόμη:

Μπουλούτ: Κατεβάσαμε όλες τις ελληνικές σημαίες από τις βραχονησίδες

Η Γιουγκοσλαβία είχε διαλυθεί, η Ευρωπαϊκή Κοινότητα είχε αναγνωρίσει την Σλοβενία και την Κροατία, τα Σκόπια είχαν αλλάξει την ονομασία τους σε Δημοκρατία της Μακεδονίας -με απόφαση της Βουλής- και ο Κίρο Γκλιγκόρωφ ήταν ο ισχυρός άνδρας του γειτονικού κρατιδίου.

Ο διεθνής παράγων πίεζε για την αναγνώριση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και η Αθήνα προσπαθούσε να κινητοποιήσει φίλους και συμμάχους για να το αποτρέψει.

Τότε έκανε την δήλωση του ο Καραμανλής αλλά στο τέλος δεν άντεξε και έσπασε.

Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα παραμείνει ελληνική…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις