Αθήνα

°C

Κυριακή

25

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς αυτό το φαγώσιμο θα “σώσει” τη ντουλάπα σας
PLUS

Πώς αυτό το φαγώσιμο θα “σώσει” τη ντουλάπα σας

Το ρύζι έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδιότητα: απορροφά τις μυρωδιές. Δοκιμάστε να βάλετε μια κούπα με ρύζι σε έναν χώρο που μυρίζει άσχημα και θα καταλάβετε πόσο αποτελεσματικό είναι. Γίνεται, ωστόσο, ακόμα αποτελεσματικότερο αν το αρωματίσετε. Με αιθέρια έλαια! Τι θα χρειαστείτε Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα μικρό δοχείο να σακουλάκι ρύζι και […]

Το ρύζι έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδιότητα: απορροφά τις μυρωδιές.

Δοκιμάστε να βάλετε μια κούπα με ρύζι σε έναν χώρο που μυρίζει άσχημα και θα καταλάβετε πόσο αποτελεσματικό είναι. Γίνεται, ωστόσο, ακόμα αποτελεσματικότερο αν το αρωματίσετε.

Με αιθέρια έλαια!

Τι θα χρειαστείτε

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα μικρό δοχείο να σακουλάκι ρύζι και τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια.

Αν η ντουλάπα σας μυρίζει πολύ τότε χρησιμοποιήστε αιθέριο έλαιο λεμονόχορτου – θα εξουδετερώσει τα πάντα. Αν θέλετε απλώς να προσθέσετε μια ευχάριστη μυρωδιά στην ντουλάπα δοκιμάστε δεντρολίβανο, μέντα ή λεβάντα.

1 – 2 φλυτζάνια ρύζι και 10-20 σταγόνες αιθέριου ελαίου είναι αρκετά.

Κάντε τους καθρέφτες σας να αστράφτουν

Μπορείτε προαιρετικά να κλείσετε το βάζο σας με ένα ύφασμα που αναπνέει και να το στερεώσετε με λάστιχο. Μην ξεχάσετε να το ανακινήσετε καλά για να πάει παντού το έλαιο.

Το βάζο σας δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα κανονικό αρωματικό χώρου και δεν θα κάνει ολόκληρο το σπίτι σας να μυρίζει αιθέρια έλαια.

Είναι όμως ιδανικό για μικρούς χώρους. Εκτός, λοιπόν, από την ντουλάπα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στα μικρά δωμάτια, σε κάποια αποθήκη, στην είσοδο του σπιτιού σας, σε κάποια παπουτσοθήκη ή και στο μπάνιο σας για να περιορίσετε τι οσμές από τα άπλυτα ρούχα.

Αν μετά από κάποιο καιρό παρατηρήσετε πως το βάζο δεν μυρίζει πια ανακινήστε το για να αναδευτούν τα αιθέρια έλαια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις