Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Άρχοντας… ο Σαββίδης στη «χρυσή» λίστα του Forbes
ΚΟΣΜΟΣ

Άρχοντας… ο Σαββίδης στη «χρυσή» λίστα του Forbes

O Ιβάν Σαββίδης κατατάσσεται στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους Ρώσους. Η περιουσία του ανέρχεται στα 1,9 δισ. δολάρια, καταλαμβάνοντας έτσι τη θέση 53 στη λίστα. Στην πρώτη θέση της λίστας του ρωσικού Forbes βρίσκεται ο Πρόεδρος της παραγωγού χαλύβδινων προϊόντων NMLK Group, Vladimir Lisin, με περιουσία 19,1 δισ. δολαρίων. O πλουσιότερος Ρώσος ξεκίνησε ως εργαζόμενος σε […]

O Ιβάν Σαββίδης κατατάσσεται στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους Ρώσους.

Η περιουσία του ανέρχεται στα 1,9 δισ. δολάρια, καταλαμβάνοντας έτσι τη θέση 53 στη λίστα.

Στην πρώτη θέση της λίστας του ρωσικού Forbes βρίσκεται ο Πρόεδρος της παραγωγού χαλύβδινων προϊόντων NMLK Group, Vladimir Lisin, με περιουσία 19,1 δισ. δολαρίων.

O πλουσιότερος Ρώσος ξεκίνησε ως εργαζόμενος σε ορυχείο της Σιβηρίας για να ενταχθεί αργότερα στη βιομηχανία χάλυβα στην Κεντρική Ρωσία.

Διαβάστε ακόμα

Tρεις Έλληνες έβγαλαν 2 δισ. δολάρια σε δύο μήνες

Ακολουθούν ο Alexey  Mordashov, μέτοχος πλειοψηφίας της χαλυβουρφίας Severstal, με περιουσία 18,7 δισ. δολαρίων και ο Leonid Mikhelson,  ιδρυτής και πρόεδρος της παραγωγού φυσικού αερίου Novatek, με περιουσία 18 δισ. δολαρίων.

Να σημειωθεί πως τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία των 200 πιο πλούσιων Ρώσων εκτιμάται ότι φθάνουν τα 485 δισ. δολάρια.

Όπως επισημαίνει το περιοδικό, οι περιουσίες τους αυξήθηκαν μέσα σ’ έναν χρόνο κατά 25 δισ. δολάρια, ενώ αυξήθηκε και ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων φέτος (από τους 96 έφτασαν τους 106).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις