Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Σε τι χρησιμεύει το αιθέριο έλαιο λεμόνι
PLUS

Σε τι χρησιμεύει το αιθέριο έλαιο λεμόνι

Το αιθέριο έλαιο λεμόνι είναι, πραγματικά, ένα από τα αγαπημένα μου έλαια. Μυρίζει απίστευτα και πραγματικά με βοήθησε να μάθω να καθαρίζω τα πάντα με απόλυτα φυσικό τρόπο. Το αιθέριο έλαιο λεμόνι είναι καθαρό και πραγματικά πολύ φθηνό. Είναι ένα έλαιο που σίγουρα θα πρέπει να το έχετε στο ντουλάπι σας αφού υπάρχουν αρκετοί τρόποι που μπορείτε […]

αιθέριο έλαιο λεμόνι

Το αιθέριο έλαιο λεμόνι είναι, πραγματικά, ένα από τα αγαπημένα μου έλαια. Μυρίζει απίστευτα και πραγματικά με βοήθησε να μάθω να καθαρίζω τα πάντα με απόλυτα φυσικό τρόπο. Το αιθέριο έλαιο λεμόνι είναι καθαρό και πραγματικά πολύ φθηνό. Είναι ένα έλαιο που σίγουρα θα πρέπει να το έχετε στο ντουλάπι σας αφού υπάρχουν αρκετοί τρόποι που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.

Για να δούμε μερικούς τρόπους που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στη καθημερινότητά σας:

  1. Αφαιρέστε τα κολλώδη υπολείμματα από τις ετικέτες τρίβοντας με μερικές σταγόνες σε στεγνό πανί.
  2. Για να απαλείψετε τις άσχημες μυρωδιές από τα χαλιά σας, ρίξτε το αίθεριο έλαιο λεμόνι και αφήστε το για λίγα λεπτά να εισχωρήσει μέσα στην τρίχα. Το χαλί σας θα μυρίζει σαν καινούριο.
  3. Λίγες σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεμόνι σε σφουγγάρι για να τρίψετε τη ντουσιέρα, τη μπανιέρα και τους νεροχύτες καθαρίζει καλύτερα από τα σκληρά απορρυπαντικά του εμπορίου.
  4. Καθαρίστε τις μυρωδιές από το φούρνο μικροκυμάτων σας, γεμίζοντας ένα μικρό μπολ με νερό, ξύδι και μερικές σταγόνες έλαιου λεμονιού. Ενεργοποιήστε το φούρνο για τουλάχιστον 2 λεπτά και δείτε τις μυρωδιές να εξαφανίζονται.
  5. Βάλτε λίγες σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεμόνι σε ένα μπολ με νερό και βάλτε το σε ένα σημείο του σπιτιού σας. Η μυρωδιά θα σας συναρπάσει.
  6. Αν τα παπούτσια σας μυρίζουν άσχημα, πάρτε ένα καθαρό πανί και βάλτε μερικές σταγόνες από το έλαιο λεμονιού. Τοποθετήστε το στο εσωτερικό των παπουτσιών για μια ολόκληρη νύχτα. Την επόμενη μέρα, θα μυρίζουν φρεσκάδα σαν να είναι καινούρια!
  7. Γεμίστε παγοκυψέλες με ξύδι και λίγες σταγόνες αιθέριου έλαιου και τοποθετήστε στον κάδο σκουπιδιών σας για φρεσκάδα και καθαριότητα.
  8. Για να αφαιρέσετε την σκουριά από τα μαχαιροπήρουνα σας, τοποθετήστε τα σε μείγμα νερού και έλαιο λεμονιού! Αυτό λειτουργεί τέλεια!
  9. Φτιάξτε μόνοι σας ένα σπρέι καθαρισμού από νερό, ξύδι και έλαιο λεμόνι και καθαρίστε τις λείες επιφάνιες του σπιτιού σας για περισσότερη φρεσκάδα στο χώρο σας.
  10. Το έλαιο λεμονιού είναι γνωστό για τη λιπαντική του ιδιότητα συμβάλλοντας στα καλογυαλισμένα έπιπλα σε προσεγμένη όμως δοσολογία.

Διαβάστε ακόμα:

Ελαιόλαδο: Τα οφέλη του στην υγεία μας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις