Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Λεκές από λάδι: Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης
PLUS

Λεκές από λάδι: Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης

Λάδι στα ρούχα; Θεωρώ ότι είναι ένας από τους χειρότερους και ενοχλητικούς λεκέδες όπου είναι πολύ πιθανό να πρέπει να πενθήσεις το ολοκαίνουριο ρούχο σου που μόλις απέκτησες. Το λάδι στα ρούχα αποτελεί ο πιο κλασικός πονοκέφαλος μιας και όλοι μας έχουμε επιχειρήσει να πλύνουμε μόνοι μας τα λαδωμένα μας ρούχα και δυστυχώς έχουμε διαπιστώσει ότι οι λαδιές είναι […]

λάδι

Λάδι στα ρούχα; Θεωρώ ότι είναι ένας από τους χειρότερους και ενοχλητικούς λεκέδες όπου είναι πολύ πιθανό να πρέπει να πενθήσεις το ολοκαίνουριο ρούχο σου που μόλις απέκτησες. Το λάδι στα ρούχα αποτελεί ο πιο κλασικός πονοκέφαλος μιας και όλοι μας έχουμε επιχειρήσει να πλύνουμε μόνοι μας τα λαδωμένα μας ρούχα και δυστυχώς έχουμε διαπιστώσει ότι οι λαδιές είναι ένας δύσκολος λεκές που δεν φεύγει με τίποτα. Μην ανησυχείτε, όμως. Για να δούμε πόσο φυσικά πως μπορούμε να απομακρύνετε τις ενοχλητικές λαδιές από τα ρούχα σας.

Ο πιο δύσκολος λεκές: Πώς θα απαλλαγείς, όπου κι αν υπάρχει

Κιμωλία: Τρίψτε την κιμωλία πάνω στο λεκέ και αφήστε την για μια ώρα. Στη συνέχεια,  βάλτε το ρούχο σας στο πλυντήριο και πλύντε με το σύνηθες τρόπο. Είναι γνωστό ότι η κιμωλία απορροφά όλο το λίπος, ενώ το πλυντήριο βοηθά στο να απαλλαγεί το ρούχο από όλα τα υπολείμματα του λεκέ.

Αλάτι: Ρίξτε γρήγορα αλάτι στο λαδωμένο λεκέ και αφήστε το για περίπου 5 λεπτά.  Το αλάτι έχει την ιδιότητα να απορροφά το λάδι. Στην συνέχεια, τρίψτε απαλά το λεκέ.

Tαλκ: Ρίξτε ταλκ πάνω στο λεκέ και αφήστε το να απορροφήσει το λάδι για 10-15 λεπτά. Πλύνετε άμεσα το ρούχο σας!

Υγρό πιάτων: Αν είστε σπίτι σας, τότε η καλύτερη λύση είναι να ρίξετε στο λεκέ υγρό πιάτων και να το τρίψετε. Μπορείτε να κάνετε τo ίδιο και με πράσινο σαπούνι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις