Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Δώστε τέλος στην κακοσμία των παπουτσιών
PLUS

Δώστε τέλος στην κακοσμία των παπουτσιών

Δεν υπάρχει πιο χειρότερo από την κακοσμία των παπουτσιών όταν επιστρέφουμε στο σπίτι από τις καθημερινές έντονες δραστηριότητές μας. Εμείς σας προτείνουμε τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές για να νικήσετε την δυσοσμία εύκολα και ανέξοδα! Να τα πλένετε συχνά Αν τα παπούτσια πλένονται στο πλυντήριο, αφαιρέστε τα κορδόνια (εκτός και δεν έχουν) και τοποθετήστε τα σε μια μαξιλαροθήκη […]

κακοσμία

Δεν υπάρχει πιο χειρότερo από την κακοσμία των παπουτσιών όταν επιστρέφουμε στο σπίτι από τις καθημερινές έντονες δραστηριότητές μας. Εμείς σας προτείνουμε τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές για να νικήσετε την δυσοσμία εύκολα και ανέξοδα!

Να τα πλένετε συχνά

Αν τα παπούτσια πλένονται στο πλυντήριο, αφαιρέστε τα κορδόνια (εκτός και δεν έχουν) και τοποθετήστε τα σε μια μαξιλαροθήκη για να πλυθούν. Αφήστε τα να στεγνώσουν σε δροσερό και ξηρό μέρος ή βγάλτε τα στον ήλιο, στο μπαλκόνι ή στο κήπο σας. Αν, όμως, δεν πλένονται στο πλυντήριο, καθαρίστε τα με ένα βαμβακερό πανi βουτηγμένο σε ζεστό νερό με παιδικό σαπούνι. Αφαιρέστε τα υπολείμματα του σαπουνιού με ένα καθαρό υγρό πανί και αφήστε τα να στεγνώσουνπάρα πολύ καλά.

Γεμίστε τα παπούτσια με φλούδες από πορτοκάλια ή λεμόνια

Τοποθετήστε φλούδες πορτοκαλιού ή λεμονιού μέσα στα παπούτσια σας και αφήστε τις για μια ολόκληρη νύχτα. Αυτό θα διώξει την δυσοσμία και θα δημιουργήσει νέες και φρέσκες μυρωδιές.

Βάλτε τα στην κατάψυξη

Ναι καλά ακούσατε! Τοποθετήστε τα παπούτσια στον καταψύκτη του ψυγείου, το καθένα σε μια μικρή σακούλα, και αφήστε τα μέσα για ένα ολόκληρο βράδυ. Στη συνέχεια, βγάλτε τα και αφήστε τα να στεγνώσουν πολύ καλά. Προσοχή! Μην τα φορέσετε πριν φύγει η υγρασία γιατί οι μυρωδιά τους θα γίνει πιο έντονη.

Χρησιμοποιήστε σόδα μαγειρικής
Πασπαλίστε με αρκετή ποσότητα μαγειρικής σόδας τα παπούτσια σας  και αφήστε τα για μια ολόκληρη μέρα. Η σόδα μαγειρικής θα απορροφήσει τις άσχημες μυρωδιές που μπορεί να κρύβουν.
Το πρωί αδειάστε τη σόδα και πετάξτε την στα σκουπίδια.
Εάν το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει, ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία.

Καλό πλύσιμο των ποδιών

Ακούγεται λογικό αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε να τηρούμε τους βασικούς κανόνες υγιεινής. Όταν κάνετε μπάνιο, θα πρέπει να πλένεται τα πόδια σας με άφθονο νερό και σαπούνι, και ιδιαίτερα ανάμεσα στα δάχτυλα σας. Μετά το μπάνιο, τα πόδια σας θα πρέπει να στεγνώσουν καλά πριν φορέσετε τις κάλτσες ή παντόφλες.

κακοσμία
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις