Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Στα “πράσα” πιάστηκαν στο τρόλεϊ δυο Γεωργιανοί
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα “πράσα” πιάστηκαν στο τρόλεϊ δυο Γεωργιανοί

Του Πέτρου Καρσιώτη Τον τελευταίο καιρό έπεφταν «βροχή» οι καταγγελίες σε Αστυνομικά Τμήματα του κέντρου από απελπισμένους επιβάτες λεωφορείων και τρόλεϊ, ότι άγνωστοι τους είχαν… ξαλαφρώσει από το… βάρος του πορτοφολιού τους! Χαρτογραφήθηκαν οι γραμμές και άρχισε η παρακολούθηση Πάρθηκαν μέτρα από την Αστυνομία, χαρτογραφήθηκαν οι γραμμές στις οποίες σημειώνονταν τα κρούσματα αφαίρεσης είτε πορτοφολιών […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τον τελευταίο καιρό έπεφταν «βροχή» οι καταγγελίες σε Αστυνομικά Τμήματα του κέντρου από απελπισμένους επιβάτες λεωφορείων και τρόλεϊ, ότι άγνωστοι τους είχαν… ξαλαφρώσει από το… βάρος του πορτοφολιού τους!

Χαρτογραφήθηκαν οι γραμμές και άρχισε η παρακολούθηση

Πάρθηκαν μέτρα από την Αστυνομία, χαρτογραφήθηκαν οι γραμμές στις οποίες σημειώνονταν τα κρούσματα αφαίρεσης είτε πορτοφολιών με τη μέθοδο του «συνωστισμού» είτε κινητών τηλεφώνων, και αστυνομικοί παρακολουθούσαν την… κίνηση!

Έγιναν αντιληπτοί οι δύο Γεωργιανοί

Ένα από τα προηγούμενα μεσημέρια, σε ώρα δηλαδή μεγάλης κίνησης επιβατών, έγιναν αντιληπτοί δύο 34χρονοι Γεωργιανοί στην Κυψέλη, από αστυνομικούς Ασφάλειας Αθηνών επί το έργον!

Αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν πορτοφόλι από ηλικιωμένο

Ενώ βρίσκονταν μέσα σε τρόλεϊ, το οποίο κινείτο στην οδό Πατησίων, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν ένα ακόμη πορτοφόλι, αυτή τη φορά από ηλικιωμένο άνδρα.

Η πράξη τους αυτή έγινε αντιληπτή από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, οι οποίοι τους συνέλαβαν.

Χτύπησαν και τους αστυνομικούς για να διαφύγουν

Κατά τη σύλληψή τους, λέει η Αστυνομία,  αντιστάθηκαν και αποπειράθηκαν να διαφύγουν, ασκώντας σωματική βία κατά των αστυνομικών.

Όπως εξακριβώθηκε, οι δράστες διέπρατταν συστηματικά κλοπές από επιβάτες Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (κυρίως λεωφορεία και τρόλεϊ), από τους οποίους αφαιρούσαν τα πορτοφόλια τους αλλά και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Εξιχνιάστηκαν δέκα περιπτώσεις κλοπής

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν δέκα περιπτώσεις κλοπών, αλλά πιστεύεται ότι τα θύματα είναι ακόμη περισσότερα.

Και για κλοπές και για αντίσταση

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή και για τις συστηματικές κλοπές αλλά και για αντίσταση.

Συνεχίζεται η απάτη με τα «τροχαία» – Απέσπασαν χιλιάδες ευρώ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις