Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

26

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Παρά μία… τεσσαράκοντα οι ληστρικές επιδρομές της συμμορίας Αλβανών
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρά μία… τεσσαράκοντα οι ληστρικές επιδρομές της συμμορίας Αλβανών

Του Πέτρου Καρσιώτη Παρά μία… τεσσαράκοντα ήταν οι ληστρικές επιδρομές της τριμελούς εν τέλει συμμορίας Αλβανών, η οποία είχε εξελιχθεί σε γερό πονοκέφαλο για τους ενοίκους κατοικιών στην Κηφισιά, αλλά και για τους αστυνομικούς που έψαχναν μήνες ολόκληρους να τους εντοπίσουν. Ο ένας συνελήφθη από την ομάδα ΔΙΑΣ τραυματισμένος Τελικά, ο ένας από τους αλλοδαπούς […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Παρά μία… τεσσαράκοντα ήταν οι ληστρικές επιδρομές της τριμελούς εν τέλει συμμορίας Αλβανών, η οποία είχε εξελιχθεί σε γερό πονοκέφαλο για τους ενοίκους κατοικιών στην Κηφισιά, αλλά και για τους αστυνομικούς που έψαχναν μήνες ολόκληρους να τους εντοπίσουν.

Ο ένας συνελήφθη από την ομάδα ΔΙΑΣ τραυματισμένος

Τελικά, ο ένας από τους αλλοδαπούς διαρρήκτες συνελήφθη από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ, τραυματισμένος στο πόδι μετά το σάλτο που επιχείρησε από μπαλκόνι πρώτου ορόφου στην ίδια περιοχή, στη θέα των αστυνομικών, που ειδοποιήθηκαν από τους περιοίκους.

Εκεί, κατάφερε να διαφύγει ο δεύτερος της σπείρας πηδώντας από μπαλκόνι σε μπαλκόνι, ενώ  αναζητείται και ο τρίτος της ομάδας των διαρρηκτών, που διέπραττε διαρρήξεις σε κατοικίες της Βορειοανατολικής Αττικής.

Πολύμηνες οι έρευνες των αστυνομικών

Οι αστυνομικοί των τοπικών Τμημάτων, που δέχονταν τις συνεχείς καταγγελίες των θυμάτων, πραγματοποιούσαν πολύμηνες έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δραστών.

Η δράση τους είχε αρχίσει από τα τέλη του 2016, οπότε και διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες στο Διόνυσο, στη Σταμάτα, στον Άγιο Στέφανο και στην Κηφισιά.

Έκοβαν τα τηλέφωνα κι «έπνιγαν» τους συναγερμούς

Απογευματινές και βραδινές ώρες, προσέγγιζαν τις οικίες «στόχους», έκοβαν τα καλώδια των τηλεφωνικών συνδέσεων και προέβαιναν στην απενεργοποίηση του συναγερμού, βυθίζοντας τα κυτία σειρήνες σε δοχεία με νερό.

Στη συνέχεια, παραβίαζαν μπαλκονόπορτες, θύρες ή παράθυρα των οικιών και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους χρήματα, κοσμήματα, χρηματοκιβώτια και άλλα αντικείμενα αξίας.

Επέλεγαν δρόμους χαμηλής κυκλοφορίας

Επιπλέον χαρακτηριστικό της δράσης τους, ήταν το γεγονός ότι είχαν προμηθευτεί όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να παρακάμπτουν τα συστήματα ασφαλείας των οικιών, ενώ για την διαφυγή τους, επέλεγαν δρόμους μειωμένης κυκλοφορίας.

Διαρρήκτης πήδηξε από το μπαλκόνι, όταν έγινε αντιληπτός

Δίκτυο κλεπταποδόχων αγόραζε τα κλοπιμαία

Τα κλοπιμαία τα διοχέτευαν άμεσα σε δίκτυο κλεπταποδόχων που είχαν αναπτύξει, ώστε να μην βρεθούν στην κατοχή τους σε περίπτωση ελέγχου.

Στην κατοχή του 26χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα καθώς και άλλα αντικείμενα. Κατασχέθηκαν επίσης και δύο οχήματα, που χρησιμοποιούσαν για τη διαφυγή τους.

Σε Κηφισιά, Διόνυσο, Σταμάτα και Άγιο Στέφανο οι κλοπές

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί τριάντα εννέα 39 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε οικίες στο Διόνυσο, στη Σταμάτα, στον Άγιο Στέφανο και στην Κηφισιά.

Η Αστυνομία επισημαίνει ότι, την ημέρα της σύλληψης, οι δράστες είχαν μεταβεί στην περιοχή της Κηφισιάς με σκοπό την διάρρηξη.

Στο νοσοκομείο φρουρούμενος ο 26χρονος

Στη θέα των αστυνομικών, επιχείρησαν να διαφύγουν, με αποτέλεσμα ο 26χρονος να τραυματισθεί στο πόδι, έπειτα από πτώση, και για το λόγο αυτό νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις