Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αλαλούμ! Ένοπλοι απήγαγαν τον Δήμαρχο (pic)
ΚΟΣΜΟΣ

Αλαλούμ! Ένοπλοι απήγαγαν τον Δήμαρχο (pic)

Συναγερμός σήμανε στις αρμόδιες αρχές, ύστερα από την απαγωγή του Δημάρχου της πρωτεύουσας της Λιβύης. Ένοπλοι άνδρες, κατά τη διάρκεια της νύχτας, εισέβαλαν στο σπίτι του Δημάρχου Τρίπολης και τον απήγαγαν, σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο της πόλης. «Η δημαρχία της κεντρικής Τρίπολης και οι κάτοικοί της έλαβαν τα νέα της απαγωγής του δημάρχου Αμπντουλραούφ Χάσαν […]

Συναγερμός σήμανε στις αρμόδιες αρχές, ύστερα από την απαγωγή του Δημάρχου της πρωτεύουσας της Λιβύης.

Ένοπλοι άνδρες, κατά τη διάρκεια της νύχτας, εισέβαλαν στο σπίτι του Δημάρχου Τρίπολης και τον απήγαγαν, σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

«Η δημαρχία της κεντρικής Τρίπολης και οι κάτοικοί της έλαβαν τα νέα της απαγωγής του δημάρχου Αμπντουλραούφ Χάσαν Μπαϊτελάμαλ από μια ομάδα ανόητων που εισέβαλαν στο σπίτι του με τη δύναμη των όπλων και τον μετέφεραν σε άγνωστη τοποθεσία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου.

Διαβάστε ακόμα

Μακρόν: «Σας εκφράζω την ευγνωμοσύνη ολόκληρου του έθνους»

Δεν είναι ακόμη σαφής ο λόγος που απήχθη. Να σημειωθεί πως το δημοτικό συμβούλιο ανέφερε πως αναστέλλει τις εργασίες του σε ένδειξη διαμαρτυρίας μέχρι νεωτέρας, και κάλεσε «τις αρμόδιες αρχές και τους κατοίκους» να εργαστούν για την απελευθέρωσή του.

«Αυτές οι ενέργειες απειλούν άμεσα την εδραίωση του κράτους και τη ζωή των πολιτών του». Κυβερνητικοί αξιωματούχοι στην Τρίπολη δηλώνουν πως η ασφάλεια στην πρωτεύουσα έχει βελτιωθεί τα τελευταία δύο χρόνια, αν και οι απαγωγές παραμένουν κοινή πρακτική.

Ένοπλες ομάδες ασκούν πραγματική εξουσία στην πόλη μετά την εξέγερση του 2011 στη Λιβύη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις