Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Πακέτο διακοπών στην Ελλάδα της κρίσης – Μετά τον σάλο, το πήραν πίσω
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Πακέτο διακοπών στην Ελλάδα της κρίσης – Μετά τον σάλο, το πήραν πίσω

«Θέλετε να δείτε πώς ζουν οι Έλληνες της κρίσης, να μιλήσετε με ντόπιους δημοσιογράφους ή ακόμη και να επισκεφτείτε το λιμάνι του Πειραιά και να μιλήσετε με πρώην υπουργό; Tότε ελάτε στην Ελλάδα»! Η πρόταση αυτή του Guardian, συνοδευόταν από ένα πακέτο διακοπών για όσους θέλουν να ανακαλύψουν την Ελλάδα της κρίσης. Με αυτό το πακέτο, […]

«Θέλετε να δείτε πώς ζουν οι Έλληνες της κρίσης, να μιλήσετε με ντόπιους δημοσιογράφους ή ακόμη και να επισκεφτείτε το λιμάνι του Πειραιά και να μιλήσετε με πρώην υπουργό; Tότε ελάτε στην Ελλάδα»!

Η πρόταση αυτή του Guardian, συνοδευόταν από ένα πακέτο διακοπών για όσους θέλουν να ανακαλύψουν την Ελλάδα της κρίσης.

Με αυτό το πακέτο, ο ενδιαφερόμενος θα επισκεφτεί την χώρα μας για 7 μέρες, θα μοιράσει τον χρόνο του μεταξύ Σάμου και Αθήνας και θα πληρώσει μόνο για την διαμονή του 2.850 ευρώ, καθώς για τα μεταφορικά θα πρέπει να φροντίσει ο ίδιος.

Και επειδή το πακέτο διακοπών βασίζεται αυστηρά στην Ελλάδα της κρίσης, ο ενδιαφερόμενος δεν θα δει ούτε Ακρόπολη, ούτε μουσεία, ούτε ελληνικά εστιατόρια.

Συγκεκριμένα, το «συναρπαστικό» πρόγραμμα ξεκινά με μία περιήγηση σε κάτι αμπελώνες της Σάμου που βρίσκονται ένα μίλι από την Τουρκία και συνεχίζεται σε Αθήνα και Πειραιά.

Στην πρωτεύουσα, οι τουρίστες της Guardian θα συνομιλήσουν με τοπικούς δημοσιογράφους, πολιτικούς, ΜΚΟ και εμπειρογνώμονες, θα επισκεφτούν την πλατεία Συντάγματος και θα συζητήσουν τις διαμαρτυρίες που έγιναν εκεί με ντόπιους δημοσιογράφους και έναν πρώην Υπουργό (άγνωστο ποιος).

Στο τέλος θα γνωρίσουν οικογένειες ντόπιων στην Αθήνα, προκειμένου να ανακαλύψουν πως έχει επηρεαστεί η ζωή τους από την οικονομική κρίση.
Όλα αυτά θα συμβούν τον Μάρτιο του 2019.

Τελικά… δεν θα συμβούν!

Το επιχείρημα της βρετανικής εφημερίδας πήρε τεράστιες διαστάσεις με αποτέλεσμα τελικά να ακυρωθεί το ταξίδι.

Η εφημερίδα δέχτηκε πολλά σχόλια και κακές κριτικές για την ιδέα της να οργανώσει ένα ταξίδι όπου οι ενδιαφερόμενοι θα ανακαλύψουν πως ζουν οι Έλληνες εν μέσω κρίσης καθώς και πώς αντιμετωπίζεται το θέμα του προσφυγικού.

Έτσι, το πακέτο διακοπών έχει πλέον κατέβει από την ιστοσελίδα του Guardian.

«Ο Guardian συνεργάζεται με την Political Tours για να προσφέρει πληροφοριακά ταξίδια στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες για ανθρώπους που επιθυμούν να αναπτύξουν την κατανόηση που έχουν του πολιτικού και κοινωνικού τοπίου σε αυτά τα μέρη.

Κατόπιν σκέψης διακόπτουμε αυτό το πρόγραμμα ούτως ώστε να επανεξετάσουμε την προσέγγισή μας», σημείωσε εκπρόσωπος του ειδησεογραφικού ομίλου Guardian στο Al Jazeera.

Το πακέτο κόστιζε 2.850 ευρώ το άτομο για 7 διανυκτερεύσεις ενώ οι συμμετέχοντες θα είχαν τη δυνατότητα να συναντηθούν μεταξύ άλλων, με μέλη ΜΚΟ που ασχολούνται με την προσφυγική κρίση, έναν πρώην υπουργό, καθώς και οικογένειες που έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση.

Δείτε επίσης:

Ερντογάν: «Ανάρμοστη» η συμπεριφορά της Ελλάδας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις