Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ερωτικό σκάνδαλο «καίει» αρχιμανδρίτη των Ενόπλων Δυνάμεων
ΕΛΛΑΔΑ

Ερωτικό σκάνδαλο «καίει» αρχιμανδρίτη των Ενόπλων Δυνάμεων

Δύσκολη είναι η θέση ενός 40χρονου αρχιμανδρίτη των Ενόπλων Δυνάμεων ο οποίος κατηγορείται για ερωτικό σκάνδαλο. Ο εν λόγω άνδρας φέρεται ότι συγκατοικούσε με μία γυναίκα και την κόρη της. Η ίδια μάλιστα εμφανιζόταν ως αδελφή του. Σύμφωνα με το protothema. gr, ο αρχιμανδρίτης υποστηρίζει ότι όλα όσα του αποδίδονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ότι έχει […]

Δύσκολη είναι η θέση ενός 40χρονου αρχιμανδρίτη των Ενόπλων Δυνάμεων ο οποίος κατηγορείται για ερωτικό σκάνδαλο.

Ο εν λόγω άνδρας φέρεται ότι συγκατοικούσε με μία γυναίκα και την κόρη της. Η ίδια μάλιστα εμφανιζόταν ως αδελφή του.

Σύμφωνα με το protothema. gr, ο αρχιμανδρίτης υποστηρίζει ότι όλα όσα του αποδίδονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ότι έχει πέσει θύμα εκβιασμού. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο πνευματικός του ήταν αυτός που του ζήτησε να στηρίξει οικονομικά και πνευματικά την εν λόγω κυρία.

Για αυτό τη φιλοξένησε το 2006 στο σπίτι του μαζί με την ανήλικη κόρη της και αμέσως μετά εκείνος έφυγε σε άλλη πόλη, όπου και διέμενε πλέον μόνιμα.

Διαβάστε ακόμα

Μεγάλη… μπίζνα ιερέων – Πώς «έφαγαν» 3,8 εκατ. ευρώ σε 7 χρόνια

Στην αναφορά της στο ΓΕΕΘΑ, όμως, η εν λόγω κυρία τον Οκτώβριο του 2013, τόνιζε ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με τον αρχιμανδρίτη, ενώ για πολύ καιρό εμφανιζόταν ως αδελφή του προκειμένου να ταξιδεύει δωρεάν με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πάντως, όταν η ανήλικη πέτυχε στις Πανελλαδικές, μητέρα και κόρη εγκατέλειψαν το σπίτι του, αν και μετά εκείνη πήγε και τον βρήκε στο μέρος όπου είχε μετατεθεί και έμειναν μαζί γύρω στους τέσσερις μήνες.

Από την πλευρά των Ενόπλων Δυνάμεων του επιβλήθηκε τριετής αποχή από τα στρατιωτικά του καθήκοντα. Στον αντίποδα, το Συνοδικό Δικαστήριο της Εκκλησίας της Ελλάδος ήταν πολύ πιο σκληρό, καθώς του επέβαλε τριετή αργία από κάθε ιεροπραξία και εξάμηνη στέρηση του μισθού του για τα εξής πειθαρχικά παραπτώματα: «1) Της συγκατοίκησης μετά συνεισάκτου γυναικός, και 2) του δεινοτάτου σκανδαλισμού της συνειδήσεως των πιστών». Αρχικά είχε δοθεί εντολή να ερευνηθεί αν έχει διαπράξει και το αδίκημα «της πορνείας και της μοιχείας», αλλά κρίθηκε ότι αυτό δεν στοιχειοθετείται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις