Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μεγάλη… μπίζνα ιερέων – Πώς «έφαγαν» 3,8 εκατ. ευρώ σε 7 χρόνια
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη… μπίζνα ιερέων – Πώς «έφαγαν» 3,8 εκατ. ευρώ σε 7 χρόνια

Το σκάνδαλο που αφορά τη… μπίζνα που είχαν στήσει ρασοφόροι και εφοριακοί είδε το «φως» της δημοσιότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες του eleftheria. gr, η εκδίκαση του σκανδάλου των 3,8 εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα (26/3) στη Λάρισα. Στο «σκαμνί» θα βρεθούν έξι άτομα σε υπόθεση που βρίσκεται πρώτη στο πινάκιο. Δύο ιερείς από τα Φάρσαλα […]

Το σκάνδαλο που αφορά τη… μπίζνα που είχαν στήσει ρασοφόροι και εφοριακοί είδε το «φως» της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eleftheria. gr, η εκδίκαση του σκανδάλου των 3,8 εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα (26/3) στη Λάρισα.

Στο «σκαμνί» θα βρεθούν έξι άτομα σε υπόθεση που βρίσκεται πρώτη στο πινάκιο. Δύο ιερείς από τα Φάρσαλα και 4 εφοριακοί της τοπικής ΔΟΥ (2 από τον Βόλο, 1 από τη Λάρισα και 1 από τα Φάρσαλα).

Οι παραπάνω φέρονται πως συνεργάστηκαν στο «φούσκωμα» μισθοδοτικών καταστάσεων ιερέων της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Διαβάστε ακόμα:

Φρίκη: Βρήκαν σορούς μεταναστών σε κτίριο πολιτιστικού κέντρου

Η υπόθεση πηγαίνει πίσω στο 2004 όταν προέκυψε ένα σφάλμα. Δεν διαγράφηκαν οι μισθοί ιερέων που είχαν συνταξιοδοτηθεί και μπήκε παραπάνω ένα ποσό 8.500 χιλιάδων ευρώ.

Το τυχαίο αυτό γεγονός αντιλαμβάνεται ο ένας ιερέας τη στιγμή που κανένας δεν ψάχνει το ποσό, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα.

Τότε αποφασίζει να αλλοιώνει τις μηνιαίες μισθοδοτικές καταστάσεις σε μόνιμη βάση και να παίρνει αυτός τη διαφορά. Και μπλέκει και τους υπόλοιπους στο κόλπο.

Έτσι αρχίζει το μεγάλο «πάρτι» και από το 2005, οι καταστάσεις αλλοιώνονταν. Τα χρήματα έμπαιναν «φουσκωμένα», τα έπαιρναν οι ιερείς και έδιναν ένα μέρος στους εφοριακούς, σύμφωνα με όσα κατηγορούνται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις