Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

09

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Έκαναν σκι σε… πορτοκαλί χιόνι! (pics,vid)
PLUS

Έκαναν σκι σε… πορτοκαλί χιόνι! (pics,vid)

Ορεινές περιοχές στην ανατολική Ευρώπη θυμίζουν τοπία από τον «Κόκκινο Πλανήτη» λόγω της αφρικανικής σκόνης. Ένα μείγμα σωματιδίων άμμου από την Σαχάρα, σκόνης και γύρης «έβαψαν» πορτοκαλί το χιόνι σε βουνά της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Ουκρανίας και της Ρωσίας -φαινόμενο που σύμφωνα με μετεωρολόγους επαναλαμβάνεται περίπου κάθε πέντε χρόνια. Ο καιρός… τρελάθηκε – Αφρικανική […]

Ορεινές περιοχές στην ανατολική Ευρώπη θυμίζουν τοπία από τον «Κόκκινο Πλανήτη» λόγω της αφρικανικής σκόνης.

Ένα μείγμα σωματιδίων άμμου από την Σαχάρα, σκόνης και γύρης «έβαψαν» πορτοκαλί το χιόνι σε βουνά της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Ουκρανίας και της Ρωσίας -φαινόμενο που σύμφωνα με μετεωρολόγους επαναλαμβάνεται περίπου κάθε πέντε χρόνια.

Ο καιρός… τρελάθηκε – Αφρικανική σκόνη, χιόνια και… καύσωνας!

«Καθώς τα ρεύματα του αέρα σηκώνουν την άμμο στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, διασπείρεται σε μεγάλες περιοχές.

Δορυφορικές φωτογραφίες της NASA δείχνουν μεγάλες ποσότητες άμμου και σκόνης στην ατμόσφαιρα να περνούν πάνω από τη Μεσόγειο», δήλωσε ο Βρετανός μετεωρολόγος Στίβεν Κέιτς.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλημμύρισαν με φωτογραφίες από τις ασυνήθιστες εικόνες σε χιονοδρομικά κέντρα, όπως το Rosa Khutor κοντά στο Σότσι της Ρωσίας. «Τοπίο από τον Άρη, Αποκάλυψη τώρα», έγραψε ένας χρήστης.

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις